Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Magyar Vöröskereszt   Keresőszolgálat   Véradó Adatbázis   Véradásszervezés   Megyei Szervezetek   Magyar Ifjúsági Vöröskereszt

Címlap A hónap programjai A hónap programjai
A hónap programjai

Adj vért, tégy jót és nyerj

E-mail Nyomtatás PDF

Indul a Magyar Vöröskereszt nyári véradókampánya, nyereményeket nyerhetnek azok is, akik vért adnak a hagyományos hóeleji nosztalgia-véradáson a Hajdú-bihari Napló Székházában, és Görbeházán a Falunapi kamionos véradáson.


Kincset ér az idő, fordítsd jóra! – erre is utal a Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat nyári véradókampányának mottója: „Van egy órád nyáron? Adj vért, és nyerhetsz még egyet!” A kampány hétfőn indult, így már azok is részt vehetnek benne, akik vért adnak a hónap első csütörtökén, július 4-én 14.00-16.30 óra között a Hajdú-bihari Napló Székházban, ahol hagyományosan nosztalgia-véradást szervez a Vöröskereszt, és kolbásszal, sörrel vendégeli meg a donorokat.

Bővebben...
 

„Hét nap Hét lépés” – gyermektábor

E-mail Nyomtatás PDF

„Legyetek jók, ha tudtok, a többi nem számít” – a közismert filmbeli dal vált a gyerekek kedvenc énekévé Hajdúszoboszlón 2019. június 17-23. között abban a gyermektáborban, amelyben idén 50 hátrányos helyzetű kisdiák nyaralt. Közülük 30 gyermek egy sokéves program részese volt: ez a Vöröskereszt megyei szervezetének hagyományosan több, mint 36 éves nyári gyermektáborára szervezték be őket. Másik 20 kisdiák a Hajdúböszörményi Család és KarrierPONT programjának köszönhetően nyaralhatott.


Fejlesztő, összetett kézműves, mozgáskoordinációs és kommunikációs feladatokat játszottak, énekeltek, strandoltak, megnézték a helyi múzeumokat, moziztak, és rengeteget játszottak a jó levegőn. Megtanulták az elsősegélynyújtás alapvető fogásait, a humanitás fontosságát.

Bővebben...
 

A nap győztese a bajba jutott ember

E-mail Nyomtatás PDF

Kiállták a próbát a csapatok a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezetének Megyei elsősegélynyújtó versenyén. Az országos döntőbe a Balmazújvárosi Református Általános Iskola, a Hajdúböszörményi Bocskai István Gimnázium jutott a diákcsapatok közül.


Megrázó életszerűség - fotók: Gyarmati Gábor

– Öröm volt látni ezt az újraélesztést! Az egyik nyomta, a másik fújta! Megtaláltátok a defibrillátort és tudtátok használni! – dicsérte az egyik baleseti szimulációs állomáson a versenyzőket a zsűriző mentőtiszt május 30-án a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezetének Megyei elsősegélynyújtó versenyén. A programnak 2019-ben is Hajdúszoboszlón a megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Kiképző és Raktárbázisa adott otthont. A helyszínen 14 csapat mérte össze tudását gyermek, ifjúsági és felnőtt kategóriában.

Módosítás: ( 2019. június 12. szerda, 13:03 ) Bővebben...
 

Élen járnak humanitásban - újranyerte a címet a három hajdú-bihari település

E-mail Nyomtatás PDF

Újra elnyerte a Humanitárius Település címet Hajdúböszörmény, Komádi és Váncsod. A Magyar Vöröskereszt szigorú feltételekhez kötött, kitüntető címét a szervezet világnapi ünnepségén vették át a települések polgármesterei május 23-án, Biatorbágyon.


Harmadszor nyerte el a Humanitárius Település címet annak legnagyobb lakosságszámú birtokosa: Hajdúböszörmény.

Három évvel ezelőtt két település megyénkben először vállalkozott arra a nagy kihívásra, hogy megpályázza a Magyar Vöröskereszttől a Humanitárius Település címet: Hajdúböszörmény és Komádi. A név ugyanis nagyon szigorú feltételekhez kötött: meghatározzák a lakosságban a véradók, a tagság arányát, az önkormányzat együttműködését humanitárius ügyekben.


Mind a két város teljesítette a követelményeket. Hajdúböszörmény hazánk legnagyobb lélekszámú Humanitárius Települése lett akkor. Tavaly megerősítették címüket – tartva a régi arányokat, és teljesítve az új feladatokat – és márványtáblát nyertek. 2019-ben már 3. éve „állják a sarat”, és településeik határain is hirdethetik a városba lépőknek, hogy egy jó ügyeket képviselő, Humanitárius Településre érkeznek meg. 2018-ben ehhez a vöröskeresztes kihíváshoz csatlakozott Váncsod is. Belépett a különleges városok körébe. Idén, 2019-ben, megerősítette címét, és márványáblát kapott a Magyar Vöröskereszttől a település.


Komádi is harmadszor nyerte el a címet, és ezt a településre belépők is tudhatják majd


Megerősítette címét Váncsod, és elnyerte a Humanitárius Település márványtábláját

A rendezvényen készült fotók megtekinthetőek a Facebookon:https://www.facebook.com/pg/hajdubiharmegye.voroskereszt/photos/?tab=album&album_id=2255512781209420&__xts__%5B0%5D=68.ARB2kjarDU0YqxCSq3SkKBLbreU9k6Axsw84OX67y8OR5kC_3wMnB9o3kncgZu9NHaZEioQPUx3jST0n6O9SYakQhtMlv8RQRbGwyre6krNqYVI4VmSMfvUZI3S1vbHG5FIfKPi63yv6IwyAJXTTutxann7RWdljQwV0kqoO4WRaGcFY1zkhUAerGdjz2Rgw02skkhZLkL4V9k7PzYc7NXv2EAIDN6SwImnqn2fLQvKQEH1UlwNWiCNEm1w1OKO0dPp7Fx8A2pOPTqmAcYTojb_4Q4D_RZeQJ2APjfAmGu8oLYd9PxijkbWqTMl5Y5AWR4eCBqdWxwltFDktfHPhoLG2XqH56O5QunGxMbM&__tn__=-UCH-R

Módosítás: ( 2019. május 24. péntek, 10:29 )
 

Kolbász, habzó ital, fürdőjegy és májuskosár

E-mail Nyomtatás PDF

Töltsük tele – azaz töltsük fel a vérkészleteket a ünnepek között – erre kérik a véradókat a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezetének önkéntesei és munkatársai.

Finom ízekkel, kolbásszal és sörrel fogadják a véradókat a Vöröskereszt önkéntesei és munkatársai május 2-án, a hónap első csütörtökén Debrecenben a Napló Székházban. Ez alkalommal a tavasz, a májusi népszokások adnak témát a nosztalgia-véradásnak. A szervezők kérik, hogy aki egészséges, elmúlt 18 éves, a súlya nagyobb 50 kilogrammnál, és az elmúlt 56 napban nem adott vért, jöjjön el ide vagy a megye egyik kitelepült véradására, és segítsen felölteni a vérkészleteket. A mögöttünk álló húsvét után újabb ünnepnap közeleg, és sokan meghosszabbítják a hétvégét május első napjait kihasználva.

Bővebben...
 


1. oldal / 18

IT-Nav Hungary - Webmail
http://www.veradas.hu - Adjon vért Ön is!

Közösségi oldalak