Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Magyar Vöröskereszt   Keresőszolgálat   Véradó Adatbázis   Véradásszervezés   Megyei Szervezetek   Magyar Ifjúsági Vöröskereszt

Címlap A hónap programjai A hónap programjai Leukémiával küzdő gyermekekért is szervez véradást a Vöröskereszt

Leukémiával küzdő gyermekekért is szervez véradást a Vöröskereszt

E-mail Nyomtatás PDF

Segítsünk azokon, akiknek vérkészítményre van szükségük az életben maradáshoz vagy a gyógyuláshoz, és töltsük fel a négynapos szünet után a vérkészleteket – így kérik fel véradásra a donorokat a vöröskeresztesek Hajdú-Bihar megyében.

Biztos lehet benne, hogy véradományával leukémiás gyermekek gyógyulását szolgálja, ha november 9-én 13.00 és 18.00 óra között vért ad Hajdúböszörményben a Sillye Gábor Művelődési Központban. Az itt leadott vér ezzel a céllal a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Gyermekgyógyászati Intézetének Gyermek Hematológiai Osztályára kerül. A donorokat nem engedik el a véradásról nosztalgia-menü nélkül: debreceni pároskolbászt és sört kapnak.

Véradásra vár a vasút is

A négynapos szünet után a készletek szinten tartására buzdítanak a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezetének önkéntes véradószervezői és munkatársai. „Segítsünk azokon, akiknek vérkészítményre van szükségük az életben maradáshoz vagy a gyógyuláshoz” – hangsúlyozzák, és november 19-ig összesen 17 véradóalkalmon várják a donorokat a települések központjaiban. Debrecenben november 8-án csütörtökön a MÁV Nagyállomásra költözik ki a véradás 10.00 és 13.00 óra között. Hajdúviden, Egyeken, Sárándon, Hajdúbagoson, Újtikoson, Tiszagyulaházán jól megszokott helyszínek, művelődési házak, könyvtárak adnak otthont a véradásnak, és Hortobágyon a Titi Éva Faluház. Hajdúböszörményben az említetten kívül két másik alkalmon is adhatnak vért a magas társadalmi felelősségérzettel bíró emberek. Hajdúszoboszlón szintén két tér válik véradóhelyszínné november 19-én, a Hőgyes Endre Gimnázium és a Városgazdálkodás épülete.

Hó végére kerül a naplós véradás novemberben: ünneplünk!

Ajándékcsomagot sorsolnak ki a véradók között Hajdúnánáson a november 7-i véradáson a Vöröskereszt Irodában, ugyanilyen akcióval lepik meg a nap donorait Püspökladányban 16-án a Művelődési Házban.

A debreceni véradószervezők felhívják a figyelmet arra, hogy novemberben a naplós véradás átkerül a hónap utolsó csütörtökére, november 29-re. A magyar véradók napja alkalmából nyitja meg kapuit a Dósa nádor téri székház a hó eleje helyett hóvégén. A Magyar Vöröskereszt kezdeményezésére 1988 óta november 27-e a véradók napja Magyarországon, melynek alkalmából minden évben nosztalgia-véradást szervez a Vöröskereszt megyei szervezete.

 

A Hajdú-Bihar megyei nyilvános véradások megtalálhatóak Véradásszervezés rovatunkban: http://hajdubiharmegye.voroskereszt.hu/index.php/veradasszervezes/veradas

Módosítás: ( 2018. november 06. kedd, 12:42 )  

IT-Nav Hungary - Webmail
http://www.veradas.hu - Adjon vért Ön is!

Közösségi oldalak