Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Magyar Vöröskereszt   Keresőszolgálat   Véradó Adatbázis   Véradásszervezés   Megyei Szervezetek   Magyar Ifjúsági Vöröskereszt

Címlap A hónap programjai A hónap programjai Mihály-napi véradás meglepetés-flashmobbal

Mihály-napi véradás meglepetés-flashmobbal

E-mail Nyomtatás PDF

Véradókamion állomásozik a Mihály-napi vásáron, október 5-én és 6-án a Békessy Béla utcai kereszteződésben. Kényelmes utasterébe invitálják a donorokat a Vöröskereszt területi véradószervezői, akik szombaton mozgalmas programelemmel is készülnek.Ősszel is várunk! Mozduljunk együtt az önkéntes véradásért! (Fotó: Gyarmati Gábor, 2019. május)

Légy része és részese! – véradásra és flashmobra vonatkozik a felkérés: életmentő jótettet hajthatnak végre a debreceni őszi Mihály-nap vásár látogatói október 5-én – szombaton – 9:00 órától 17:30-ig, majd másnap – vasárnap – 6-án, 10:00 és 17:30 között a vásár Békessy Béla utcai kereszteződésében. Itt állomásozik majd a Magyar Vöröskereszt véradókamionja, hogy a jelentkezők gyorsan, kényelmesen, légkondicionált helyiségben adhassanak vért. A látványos kamion mellett vérnyomás-méréssel és egyéb szűrésekkel élhetnek a látogatók, s míg a felnőttek vért adnak, a kicsik játszhatnak a gyermekmegőrzőben.

Mozdulj az önkéntes véradásért!

Az egészségügyi intézményekben az operációkhoz és a gyógyításhoz folyamatosan biztonságos szinten kell állnia a vérkészletnek, ezért fontos, hogy aki teheti adjon vért – emlékeztetnek rá a Magyar Vöröskereszt Debrecen Területi Szervezetének véradószervezői. Minden önkéntes véradó hős ezért, hiszen anonim módon segít ismeretlen embertársán, és nagy társadalmi felelősségérzet mozgatja. Aki vért, ad példát is mutat gyermekeinek, embertársainak. Az őszi vásáron vért ad Barcsa Lajos alpolgármester is, ahogy tette több alkalommal a Mihály-napi véradásokon.

Mozgalmas, interaktív akcióval szólítják meg a donorokat és a vásár vendégeit a vöröskeresztes szervezők október 5-én – szombaton – 11:00 órától a kamion előtt. A vidám flashmob „Mozduljunk együtt az önkéntes véradásért!” címet viseli, és egyaránt kívánja szolgálni az egészségnevelés, a véradás és a kikapcsolódás ügyét.

Iratait hozza magával!

A szervezők kérik, hogy a vért adók hozzák magukkal a regisztrációhoz TAJ-kártyájukat, személyi azonosítójukat, lakcímkártyájukat. Vért adhat bárki, aki elmúlt 18 éves, de még nem töltötte be a 65-öt, súlya nagyobb 50 kilogramnál. A szervezők kérik, hogy a donorok étkezzenek a napszaknak megfelelően és fogyasszanak sok folyadékot.

 

IT-Nav Hungary - Webmail
http://www.veradas.hu - Adjon vért Ön is!

Közösségi oldalak