Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Magyar Vöröskereszt   Keresőszolgálat   Véradó Adatbázis   Véradásszervezés   Megyei Szervezetek   Magyar Ifjúsági Vöröskereszt

Adományozóink

Támogatták a biztonsághosabb jövőt

E-mail Nyomtatás PDF

Látványos, profi és közérdekű ügyet szolgál a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezetének elsősegélynyújtó döntője. 2018-ban a versenyt, s vele egy biztonságosabb jövő megteremtését többen támogatták. A program beszámolója az eredményekkel elérhető itt.

A "Bővebben" gombra kattintva láthatja támogatóinkat, akiknek köszönhettük az élethű sebekkel, baleseti szimulációkkal dolgozó egésznapos verseny színvonalát, azt, hogy nyugodtak lehettünk a versenyzők és önkéntesek ellátása, és a hatalmas felkészülést és komoly helytállást igénylő versenyen  csapatok megajándékozása miatt. Köszönjük, hogy segítették az elsősegélynyújtás népszerűsítését, ezzel egy olyan biztonságosabb jövő megalapozását, amelyben a sérült vagy rosszullétes betegek számíthatnak társaik segítségére a mentő kiérkezéséig!

Bővebben...
 

Minden csapat boldogan ment haza a versenyről

E-mail Nyomtatás PDF

Erős mezőnyben, magas pontszámokkal teljesítettek a csapatok a Magyar Vöröskereszt Debrecen területi elsősegélynyújtó versenyén. A ’kossuthos’ csapatok nyertek: ők képviselik a területet a május 30-i megyei döntőben.

Asztalnyi pizza, torta, gyros, fagylaltjegy: minden csapat boldogan tért haza az  versenyről, mert teljesítményét ajándékokkal fejezhették ki a Magyar Vöröskereszt Debrecen Területi Szervezetének önkéntesei és munkatársai. Ezt azoknak a szponzoroknak köszönhették, akik az ügy fontosságával együttérezve adománnyal segítették a verseny megvalósítását. Felsoroljuk őket a cikk végén.

– Folytassátok, tanuljatok, előre! – e szavakkal zárta a Magyar Vöröskereszt Debrecen területi elsősegélynyújtó versenyét a zsűri elnöke, Dr. Borbély Brigitta mentőorvos a Debreceni Művelődési Központ Újkerti Közösségi Házában április 25-én. Mint elmondta, a való életben, amikor esethez riasztják,  az a tapasztalata, hogy a helyszínen semmi nem történik, amíg ki nem érnek. Itt azonban a fiatalok és csapataik hatékonyan ellátták laikus elsősegélynyújtó feladataikat, s ez nagyon biztató élmény.

Módosítás: ( 2018. április 27. péntek, 09:00 ) Bővebben...
 

A másság érték – gyermektábor a Vöröskereszttel

E-mail Nyomtatás PDF

Köszönjük adományozóinknak, támogatóinknak és partnereinknek, hogy a 36. megyei gyermektáborban – amelyet a "Másság érték és mindenki más” vezérgondolattal rendeztünk meg – 2017-ben is nyaralhattak, élményekkel gazdagodhattak, erősödhettek, fejlődhettek a gyermekek, akik nehéz életkörülmények között élő, Hajdú-Bihar megyei családokból érkeztek.


Az örök kedvenc a programok közt: a STRAND

A tábor támogatói:

Lézer Magánrendelő – Dr. Csordás Tibor igazgató
Katasztrófavédelmi Igazgatóság Polgári Védelmi Kiképző és Raktárbázisa
Hungarospa (strandbelépő, ásványvíz)
Szűcs Tüzép (Dottó kisvonat)
Hajdúsági Múzeum (múzeum- és kiállításlátogatás

Kovács Máté Művelődési Központ, Hajdúszoboszló (mozijegy, kézműves foglalkozások)
Hajdúszoboszlói Birkózó SE
Ábrányi Miklós (Miki Mini Party)
Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányság
Hell Tibor és felesége (kosárfonás)
Hajdúszoboszlói Ambrózia Hastánccsoport

Beszámolónk:

Módosítás: ( 2017. július 04. kedd, 12:29 ) Bővebben...
 

Fejlesztő és vidám adomány gyerekeknek

E-mail Nyomtatás PDF

Interaktív könyvet kapott ajándékba 2510 gyermek az Alaszka Kft.-től Hajdú-Bihar megyében. A felajánlást a Magyar Vöröskereszt megyei szervezete juttatta el általános iskolás gyermekekhez.

 

A legjobb ajándék a könyv, az általános iskolásoknak azonban nagyon fontos a játék, az aktivitás, a sikerélmény is. Az Alaszka Kft. interaktív könyve – a Sport, nyár, Reál – mindezt összekapcsolja, hiszen nem csak olvasmányokat, hanem feladatokat, fejtörőket is tartalmaz. A cég hátrányos helyzetű családokban nevelkedő gyermekeknek 2510 darab könyvet ajánlott fel Hajdú-Bihar megyében – a kiadványhoz tartozó több, mint 100.000 matricával együtt.

Módosítás: ( 2017. június 28. szerda, 15:22 ) Bővebben...
 

Megvendégelhettük donorokainkat támogatóinkkal

E-mail Nyomtatás PDF

Negyvenegyen jöttek el a világnapi naplós véradásra, köztük egy ’100 feletti’ donor is. Dr. Szekeres Antal Debrecen Megyei Jogú Város Jegyzője a véradónap arcaként arra is felhívta a figyelmet, hogy a kiszűrt donorok száma a lakosság egészségügyi állapotára is utal.


Dr. Szekeres Antal DMJV jegyzője, a világnapi véradás arca – fotó: Gyarmati Gábor

– Ösztönözni szeretném a felnőtt korúakat, járjanak el arra 900 véradóalkalomra, amelyet a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezetének aktivistái szerveznek. A cél, hogy a lakosság 5%-a vért adjon, Debrecenben jelenleg 4,14%-os ez az arány mondta Dr. Szekeres Antal, Debrecen Megyei Jogú Város jegyzője a világnapi véradás arcaként a Hajdú-bihari Napló Székházában, ahol a Vöröskereszt megyei és Debrecen területi szervezete sör-kolbász menüvel vendégelte meg donorait. Az önkéntes véradás ingyenességen, rendszerességen alapul. Törekvésünk a társadalmi megbecsülés fokozása és új véradók toborzása. Tavaly 3681-en adtak életükben először vért Hajdú-Biharban, szeretnénk, hogy ez a szám 4000 fölé emelkedjen – fűzte hozzá Dr. Szekeres Antal, a Magyar Vöröskereszt megyei és országos küldöttje.

 

Módosítás: ( 2017. június 02. péntek, 11:27 ) Bővebben...
 


1. oldal / 7

IT-Nav Hungary - Webmail
http://www.veradas.hu - Adjon vért Ön is!

Közösségi oldalak