Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Magyar Vöröskereszt   Keresőszolgálat   Véradó Adatbázis   Véradásszervezés   Megyei Szervezetek   Magyar Ifjúsági Vöröskereszt

Adományozóink

A másság érték – gyermektábor a Vöröskereszttel

E-mail Nyomtatás PDF

Köszönjük adományozóinknak, támogatóinknak és partnereinknek, hogy a 36. megyei gyermektáborban – amelyet a "Másság érték és mindenki más” vezérgondolattal rendeztünk meg – 2017-ben is nyaralhattak, élményekkel gazdagodhattak, erősödhettek, fejlődhettek a gyermekek, akik nehéz életkörülmények között élő, Hajdú-Bihar megyei családokból érkeztek.


Az örök kedvenc a programok közt: a STRAND

A tábor támogatói:

Lézer Magánrendelő – Dr. Csordás Tibor igazgató
Katasztrófavédelmi Igazgatóság Polgári Védelmi Kiképző és Raktárbázisa
Hungarospa (strandbelépő, ásványvíz)
Szűcs Tüzép (Dottó kisvonat)
Hajdúsági Múzeum (múzeum- és kiállításlátogatás

Kovács Máté Művelődési Központ, Hajdúszoboszló (mozijegy, kézműves foglalkozások)
Hajdúszoboszlói Birkózó SE
Ábrányi Miklós (Miki Mini Party)
Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányság
Hell Tibor és felesége (kosárfonás)
Hajdúszoboszlói Ambrózia Hastánccsoport

Beszámolónk:

Módosítás: ( 2017. július 04. kedd, 12:29 ) Bővebben...
 

Fejlesztő és vidám adomány gyerekeknek

E-mail Nyomtatás PDF

Interaktív könyvet kapott ajándékba 2510 gyermek az Alaszka Kft.-től Hajdú-Bihar megyében. A felajánlást a Magyar Vöröskereszt megyei szervezete juttatta el általános iskolás gyermekekhez.

 

A legjobb ajándék a könyv, az általános iskolásoknak azonban nagyon fontos a játék, az aktivitás, a sikerélmény is. Az Alaszka Kft. interaktív könyve – a Sport, nyár, Reál – mindezt összekapcsolja, hiszen nem csak olvasmányokat, hanem feladatokat, fejtörőket is tartalmaz. A cég hátrányos helyzetű családokban nevelkedő gyermekeknek 2510 darab könyvet ajánlott fel Hajdú-Bihar megyében – a kiadványhoz tartozó több, mint 100.000 matricával együtt.

Módosítás: ( 2017. június 28. szerda, 15:22 ) Bővebben...
 

Megvendégelhettük donorokainkat támogatóinkkal

E-mail Nyomtatás PDF

Negyvenegyen jöttek el a világnapi naplós véradásra, köztük egy ’100 feletti’ donor is. Dr. Szekeres Antal Debrecen Megyei Jogú Város Jegyzője a véradónap arcaként arra is felhívta a figyelmet, hogy a kiszűrt donorok száma a lakosság egészségügyi állapotára is utal.


Dr. Szekeres Antal DMJV jegyzője, a világnapi véradás arca – fotó: Gyarmati Gábor

– Ösztönözni szeretném a felnőtt korúakat, járjanak el arra 900 véradóalkalomra, amelyet a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezetének aktivistái szerveznek. A cél, hogy a lakosság 5%-a vért adjon, Debrecenben jelenleg 4,14%-os ez az arány mondta Dr. Szekeres Antal, Debrecen Megyei Jogú Város jegyzője a világnapi véradás arcaként a Hajdú-bihari Napló Székházában, ahol a Vöröskereszt megyei és Debrecen területi szervezete sör-kolbász menüvel vendégelte meg donorait. Az önkéntes véradás ingyenességen, rendszerességen alapul. Törekvésünk a társadalmi megbecsülés fokozása és új véradók toborzása. Tavaly 3681-en adtak életükben először vért Hajdú-Biharban, szeretnénk, hogy ez a szám 4000 fölé emelkedjen – fűzte hozzá Dr. Szekeres Antal, a Magyar Vöröskereszt megyei és országos küldöttje.

 

Módosítás: ( 2017. június 02. péntek, 11:27 ) Bővebben...
 

Színvonalas program - támogatóinknak köszönhettük

E-mail Nyomtatás PDF

Támogatóknak köszönhetően lehetett teljes a Megyei elsősegélynyújtó verseny 2017. május 25-én Hajdúszoboszlón a Megyei katasztrófavédelem Kiképző és Raktár Bázisán. A program a Magyar Vöröskereszt felmenő rendszerű Országos Elsősegélynyújtó Versenyének megyei fordulója volt. Az országos rendezvény-sorozat főtámogatója a Generáli Biztonságért Alapítvány.

 

E helyen kezdődjön a rendezvény beszámolója a támogatókkal:


Magyar Vöröskereszt Országos Igazgatósága 


 

 


 

4028 Debrecen, Péterfia utca 29.


 

 


Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi

Igazgatóság

 


Hajdú-Bihar Megyei Balesetmegelőzési

Bizottság

 

 

***

 

Összefoglaló: Győztesek és nyertesek


Újra „Kossuthosok” képviselik megyénket az Országos Elsősegélynyújtó Verseny döntőjében. Csapataik erős mezőnyben és összetett baleseti szimulációkban érték el a legmagasabb pontszámokat a megyei fordulón május 25-én, Hajdúszoboszlón.


Bevetésen az első kárhelyen – fotók: Gyarmati Gábor

– Döbbenetes volt az első kárhely a roncsbusznál. Egy munkás levágta a karját, egy másik felborult a létrával, eszméletlenül feküdt, a harmadik elvágta a lábát, vénás vérzése volt, a negyediket elütötte egy részeg traktoros. Vele először nem tudtam, mit kezdjek, mert nem láttam a lábát. A részeg ember végig zavart. Szerintem a buszt akarták szerelni, mikor ez történt – ismertette az első helyszínt a tanárával egy hatodikos hölgy, aki csapatával teljesítette a Megyei elsősegélynyújtó verseny gyakorlati és elméleti feladatait 2017. május 25-én Hajdúszoboszlón a Megyei Katasztrófavédelem Kiképző és Raktár Bázisán. Az életszerű, típusos hibákra nagy hangsúlyt helyező rendezvényen a fiatalok nem csak versenyeztek, hanem tanultak is. Minden balesetet imitáló helyszín teljesítése után a versenyzőkkel a zsűriző szakemberek megbeszélték a szakmai tudnivalókat a legapróbbnak látszó – ámde az életmentésben döntő – fogásokig.

A Magyar Vöröskereszt idén 46-odszor szervezi meg felmenő rendszerű Országos Elsősegélynyújtó Versenyét, amelynek fő támogatója a Generali a Biztonságért Alapítvány. A verseny megyei fordulója volt a hajdúszoboszlói megmérettetés, amelyen a területi versenyek legjobbjai mérték össze tudásukat. Összesen 15 csapat, 7 gyermek, 7 ifjúsági és egy felnőtt teljesítette a 4 gyakorlati és 2 elméleti állomás kihívásait.

Jöttek, mentettek, nyertek

Kiabálás és a csapatkapitányok határozott irányító szavai hallatszottak a bázison nap közben, majd vidámság és nevetés a verseny végén.
– Mit szóltál a lányhoz a 2. kárhelyen?

– Aki azt mondta, hogy ő is versenyző, aztán teljesen rossz dolgokat akart csinálni a mellkassérült sráccal? Jó kis zavaró tényező volt! – így beszélgettek egymás közt a versenyzők az eredményhirdetés előtt. A helyszíneken – miként a való életben is – figyelemelterelő körülményeket is ki kellett zárni, kezelni kellett zavarodott embereket, sőt a terep biztonságáról is meg kellett győződniük a versenyzőknek.

Az egyik kárhelyen ezt emlékezetükbe vésték a szervezők néhány tűzveszélyes olajos hordó elhelyezésével. Aki nem kérte, hogy tegyék biztonságossá a helyet, súlyos pontokat veszített. Csecsemő-újraélesztés, motoros sisak leemelése várt a csapatokra a harmadik állomáson, amely egy motoros-gázolást szimulált. A negyedik helyszínen táborozó fiatalok kerültek bajba verekedés és drogfogyasztás miatt. E helyen a belső és külső sérülések sorozatát kellett ellátni, miközben a helyszínt elhagyta egy beszámíthatatlan állapotú vérző beteg. Ellátásához a versenyzőknek kreativitásukat is be kellett vetniük.

Győztek és továbbjutottak

– Minden csapat jól felkészült, és megfelelően megoldották a kárhelyek feladatait. Szép, színvonalas, szakmailag értékes versenyt tudunk magunk mögött – hangsúlyozta az eredményhirdetésen Dr. Korcsmáros Ferenc zsűrielnök (aki a berettyóújfalui Gróf Tisza István Kórház osztályvezető főorvosa és a Magyar Vöröskereszt Berettyóújfalu Területi Szervezetének elnöke).Győztesek: az ifjúsági és a felnőtt „kossuthosok”


Győztesek: „aranyos kossuthosok” a gyermek korosztályból

A Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziumának és Általános Iskolájának csapatai győztek, és képviselik megyénket az országos döntőben szeptember 9-én Kaposváron. Gyermek kategóriában az intézmény Arany János téri feladatellátási helyének csapata nyert, gimnáziumi csapata az ifjúsági korosztályban bizonyult a legjobbnak, s a tanárok csoportja a felnőtt korosztályban jutott tovább.


A Generáli egyik ajándéka

Az első három helyezett csapatok díjai mellett a Generali a Biztonságért Alapítvány – „A Jövő Elsősegélynyújtóiért” – különdíját is átadták.
„A Generali a Biztonságért Alapítvány egyik kiemelt célja a gyógyítási-mentési tevékenység segítése, ezen belül is az elsősegély-nyújtási ismeretek széleskörű elterjesztése. Örülünk, hogy a Magyar Vöröskereszttel közösen az iskolás korosztályt is támogathatjuk abban, hogy képesek legyenek és merjenek is segíteni, ha baj van.” – hangsúlyozta Horváth Gergely, a Generali a Biztonságért Alapítvány kuratóriumi tagja az esemény kapcsán.

Fotók: Gyarmati Gábor


Módosítás: ( 2017. június 06. kedd, 13:36 )
 

„Legyen közös az ünnep” a Vöröskereszttel

E-mail Nyomtatás PDF

Tartós élelmiszer, tisztító, tisztálkodási szerek – a legszükségesebbek, s azon túl édesség, szaloncukor, játék került abba a körülbelül 2600 segélycsomagba, amelyeket kiosztottak karácsony előtt a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezetének területi egységeiben.

– Nagyon nagy segítség a csomag. Nehéz anyagi körülmények között élek, munkanélküli vagyok, s nem tudnám megvenni ezeket az alapvető élelmiszereket, tisztítószereket– mondta Csere László Zoltán a Magyar Vöröskereszt Debrecen Területi Szervezetének adományosztásán. Érdeklődésünkre kitért rá, hogy körülbelül két hétig segíti megélhetését az adomány, hiszen beosztja. Családja karácsonyát is szebbé teszi, mert játékot tudott választani kisgyerekének, s egy kis apróságot édesanyjának.
Vele együtt közel 400 debreceni nélkülöző családnak vagy egyedülálló kis jövedelmű embernek adott csomagot a szervezet a karácsony előtti napokban. Ezen kívül 200 nehéz élethelyzetű családban nevelkedő kisgyermek kapott ajándékot egy héttel korábban az területi szervezet gyermekkarácsonyán.

A megyében a Vöröskereszt összes területi szervezete megtartotta adományosztását. Általában külön, ünnepi alkalmon vehették át az ajándékot a gyermekek, a segélycsomagot a kisnyugdíjasok. Az irodákban megtartották adományosztásaikat a területi szervezetek munkatársai és önkéntesei. Közel 2600 rászoruló nagy- és csonkacsaládon és emberen segített a hét – a nagyobb településeket és a hozzájuk tartozó  vöröskeresztes terület településeit átfogó – területi szervezet: Balmazújváros, Berettyóújfalu, Debrecen, Hajdúböszörmény, Hajdúnánás, Hajdúszoboszló és Püspökladány központtal.
Az érintettekkel személyes jelentkezések, a területi szervezet szociális térképe, tanárelnökök, az illetékes önkormányzati szervek segítségével léptek kapcsolatba a vöröskeresztesek. Ha dönteni kellett, a segítségre szorulás mértékét vették figyelembe.

A segély- és ajándék-csomagokat a vöröskeresztes gyűjtéseknek, perselyezéseknek, önkormányzati pályázatoknak, támogatóknak, cégeknek, egyéni, lakossági adományokból, felajánlásokból állították össze a Magyar Vöröskereszt területi szervezetei Hajdú-Bihar megyében.

Fotók: Gyarmati Gábor

***

Köszönhetően többek között:

a Hajdú Gabonának

Tesco-áruházlánc
a Reál-élelmiszer-üzltlánc
a Coop (Balmazújvárosban, Hajdúszoboszlón)

a Lézer Magánrendelőnek

a MikulásGyár gyűjtésének

Fiataloknak és szervezeteiknek:


a Debreceni Orvostanhallgatók Egyesületének

a Rock Sulinak

a Debreceni SZC Mechwart András Gépipari és Informatikai Szakgimnáziuma diákjainak
vöröskeresztes tagsággal rendelkező iskolák gyűjtéseinek

Módosítás: ( 2016. december 23. péntek, 12:32 )
 


1. oldal / 7

IT-Nav Hungary - Webmail
http://www.veradas.hu - Adjon vért Ön is!

Közösségi oldalak