Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Magyar Vöröskereszt   Keresőszolgálat   Véradó Adatbázis   Véradásszervezés   Megyei Szervezetek   Magyar Ifjúsági Vöröskereszt

Címlap Adományozás helyi szinten Adományozóink „Legyen közös az ünnep” a Vöröskereszttel

„Legyen közös az ünnep” a Vöröskereszttel

E-mail Nyomtatás PDF

Tartós élelmiszer, tisztító, tisztálkodási szerek – a legszükségesebbek, s azon túl édesség, szaloncukor, játék került abba a körülbelül 2600 segélycsomagba, amelyeket kiosztottak karácsony előtt a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezetének területi egységeiben.

– Nagyon nagy segítség a csomag. Nehéz anyagi körülmények között élek, munkanélküli vagyok, s nem tudnám megvenni ezeket az alapvető élelmiszereket, tisztítószereket– mondta Csere László Zoltán a Magyar Vöröskereszt Debrecen Területi Szervezetének adományosztásán. Érdeklődésünkre kitért rá, hogy körülbelül két hétig segíti megélhetését az adomány, hiszen beosztja. Családja karácsonyát is szebbé teszi, mert játékot tudott választani kisgyerekének, s egy kis apróságot édesanyjának.
Vele együtt közel 400 debreceni nélkülöző családnak vagy egyedülálló kis jövedelmű embernek adott csomagot a szervezet a karácsony előtti napokban. Ezen kívül 200 nehéz élethelyzetű családban nevelkedő kisgyermek kapott ajándékot egy héttel korábban az területi szervezet gyermekkarácsonyán.

A megyében a Vöröskereszt összes területi szervezete megtartotta adományosztását. Általában külön, ünnepi alkalmon vehették át az ajándékot a gyermekek, a segélycsomagot a kisnyugdíjasok. Az irodákban megtartották adományosztásaikat a területi szervezetek munkatársai és önkéntesei. Közel 2600 rászoruló nagy- és csonkacsaládon és emberen segített a hét – a nagyobb településeket és a hozzájuk tartozó  vöröskeresztes terület településeit átfogó – területi szervezet: Balmazújváros, Berettyóújfalu, Debrecen, Hajdúböszörmény, Hajdúnánás, Hajdúszoboszló és Püspökladány központtal.
Az érintettekkel személyes jelentkezések, a területi szervezet szociális térképe, tanárelnökök, az illetékes önkormányzati szervek segítségével léptek kapcsolatba a vöröskeresztesek. Ha dönteni kellett, a segítségre szorulás mértékét vették figyelembe.

A segély- és ajándék-csomagokat a vöröskeresztes gyűjtéseknek, perselyezéseknek, önkormányzati pályázatoknak, támogatóknak, cégeknek, egyéni, lakossági adományokból, felajánlásokból állították össze a Magyar Vöröskereszt területi szervezetei Hajdú-Bihar megyében.

Fotók: Gyarmati Gábor

***

Köszönhetően többek között:

a Hajdú Gabonának

Tesco-áruházlánc
a Reál-élelmiszer-üzltlánc
a Coop (Balmazújvárosban, Hajdúszoboszlón)

a Lézer Magánrendelőnek

a MikulásGyár gyűjtésének

Fiataloknak és szervezeteiknek:


a Debreceni Orvostanhallgatók Egyesületének

a Rock Sulinak

a Debreceni SZC Mechwart András Gépipari és Informatikai Szakgimnáziuma diákjainak
vöröskeresztes tagsággal rendelkező iskolák gyűjtéseinek

Módosítás: ( 2016. december 23. péntek, 12:32 )  

IT-Nav Hungary - Webmail
http://www.veradas.hu - Adjon vért Ön is!

Közösségi oldalak