Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Magyar Vöröskereszt   Keresőszolgálat   Véradó Adatbázis   Véradásszervezés   Megyei Szervezetek   Magyar Ifjúsági Vöröskereszt

Címlap Adományozás helyi szinten Összefoglalók Gondtalanul – még ha egy napra is

Gondtalanul – még ha egy napra is

E-mail Nyomtatás PDF

Nem csak tárgyi adományt, hanem lelki ajándékot is adtak a Magyar Vöröskereszt bodaszőlői alapszervezetének tagjai a terület munkatársaival a Zeleméry László Általános Iskolában tanuló nehéz helyzetű diákoknak és családjaiknak júniusban.

„Játsszunk most együtt” – Halász Judit ismert dalát megidéző címet adtak a vöröskeresztes szervezők annak a családi napnak, amelynek célja volt, hogy támogassa, segítse a nehéz sorsú, halmozottan hátrányos helyzetű bodaszőlői kisdiákokat közösségi, családi élményekkel, rekreációs programokkal és tanszeradománnyal. Bodaszőlőn a Zeleméry László Általános Iskolában 122 nehéz élethelyzetű gyermek tanul. Többségük halmozottan hátrányos körülmények közt, csonka családban él. A mélyszegénység rányomja bélyegét a családok mindennapjaira, az alaphangulatra, a kommunikációra.
A dalban megszólaló vándorhoz hasonlóan ezekhez a gyerekekhez eljöttek a vöröskeresztes tagok, munkatársak – a Magyar Vöröskereszt helyi alapszervezetéből és Hajdúböszörmény Területi Szervezetétől –, hogy élménydús, emlékezetes, fejlesztő hatású napot adjanak ajándékba, és a következő tanév kezdését is megsegítsék.

Így történt meg az, hogy 2017. június 13-án az iskola 122 nehéz körülmények közt élő diákja és szüleik – még ha csak egy napra is –, megfeledkezhettek gondjaikról; örömöket, sikerélményeket adó programokon vettek részt, megtapasztalták az együtt, minőségi módon eltöltött idő építő hatását.

Tápláló élmények, eszmék

Kacagás töltötte meg az udvart a családi sor- és váltóversenyen, amely legalább annyira lázba hozott kicsiket és nagyokat, mint az utána következő tanár-diák labdarúgó-mérkőzés. Miközben a gyerekek önfeledten játszottak, szüleik bográcsokban főzték a finom ebédet. Nem csak azért igyekeztek, hogy ízletes ebéd jusson mindenkinek, hanem mert versenyben álltak egymással a fakanalak is.

A kolbászos paprikás krumpliból és a pásztor tarhonyából persze nemcsak az első helyezett étel fogyott el az utolsó cseppig, hanem a többi jó falat, és az utána kínált péksütemények is.

Délután a nagyobb gyerekek szüleikkel interaktív vöröskeresztes eszmeterjesztésen és újraélesztési bemutatón vettek részt. A kicsik – játékos formában – megtanulták, mi nélkülözhetetlen egy elsősegélynyújtó ládához.

„Lazításként” – míg a szülőknek vérnyomást és vércukor-értéket mértek a vöröskeresztesek, a kicsik arcfestésen és a játszóházban szórakoztak.
A nap végén minden diák megkapta a következő tanév kezdését segítő tanszereket, sőt sportfelszerelést is.

„Játsszunk most együtt, amíg csak lehet! / Remélem, nem felejtesz sokáig el, ha egyszer elmegyek” – zárul az ismert dal. A vöröskeresztesek is bíztak abban a program zárásakor, hogy a tartalmasan eltöltött nap hosszú távon is segít a gyerekeknek és a szülőknek. Többek közt azért, mert közelebb hozta a családtagokat, gördülékenyebbé tette kommunikációjukat, és a szabad idő minőségi eltöltésére alternatívákat adott.

Teljesek lehettek a programok, megvalósult a családi nap célja, hiszen azt a Magyar Vöröskereszt támogatta Szociális Alap című pályázatának D komponensében. Segítette a megvalósítást a Cunaj Pékség és a Vintagne Papír-írószer üzlet is.

 

IT-Nav Hungary - Webmail
http://www.veradas.hu - Adjon vért Ön is!

Közösségi oldalak