Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Magyar Vöröskereszt   Keresőszolgálat   Véradó Adatbázis   Véradásszervezés   Megyei Szervezetek   Magyar Ifjúsági Vöröskereszt

Címlap Adományozás helyi szinten Összefoglalók Hősies munkához korszerű körülményeket

Hősies munkához korszerű körülményeket

E-mail Nyomtatás PDF

Debrecenben tartotta 'A Magyar Vöröskereszt infrastrukturális fejlesztései a hátrányos helyzetűek társadalmi (re)integrációja érdekében' című projekt nyitókonferenciáját az országos szervezet. A pályázatban a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei irodáját is korszerűsítik.


Kardos István főigazgató (fotók: Gyarmati Gábor)

A pályázat célja, hogy a Magyar Vöröskereszt célcsoportjait gyorsabban, hatékonyabban elérje, szolgáltatásai minőségi javulást eredményezzenek, és növelje az ellátott területet. Régi kihívás azonban, hogy a szervezet épületállománya és annak infrastruktúrája leromló, korszerűtlen, s mivel az energiahatékonysági elvárásoknak sem tesz eleget, magasabb rezsiköltséggel terheli a szervezet költségvetését.
Új országos programot indít ezért az országos szervezet júliusban. 'A Magyar Vöröskereszt infrastrukturális fejlesztései a hátrányos helyzetűek társadalmi (re)integrációja érdekében' című projektjének megvalósítani kívánt célja az, hogy e tehertétel csökkenjen és a szakmai munka hatékonyabbá váljon.

Programnyitás Debrecenben

A pályázat nyitókonferenciáját Debrecenben, az Akadámiai Bizottság Székházában tartotta az országos szervezet október 9-én. A zsúfolásig megtelt teremben az érdeklődők Soltész Miklós egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkártól megtudták, hogy a pályázatban alapvetően 4,5 milliárd forint támogatásban részesült 6 nagy hazai civil szervezet.
Ebből pályázott, majd nyert 649 999 503 Ft.-ot a Magyar Vöröskereszt a munkáját megalapozó, és már régen sürgető infrastrukturális fejlesztésekre – ismertette Nagy Gábor a Magyar Vöröskereszt főigazgató-helyettese.

Az 1881-ben megalakult Magyar Vöröskereszt szerteágazó, közérdekű tevékenységeit Kardos István főigazgató ismertette.
A véradástól, az elsősegélynyújtáson, szociális segítségnyújtáson át a menekültügyi szolgálatig kibontakozó sokoldalú és magas színvonalú tevékenységeket a Magyar Vöröskereszt munkatársai és önkéntesei sok helyen elavult körülmények között hősiesen végzik.A hősies munkához korszerű körülményeket kíván teremteni az infrasturkturális pályázat segítségével a szervezet – jegyezte meg Dr. Nagy Gábor Dániel, aki a műszaki kivitelezésekkel foglalkozik a projektben.

A programban 11 helyszínen, összesen 4049 m2 infrastrukturális felújítást valósít meg a szervezet annak érdekében, hogy a nyújtott szolgáltatások minősége hatékonyabbá váljon. Ezek mellett a megvalósítás során 4 db gépjármű, 257 informatikai eszköz beszerzését valósítja meg, amely elősegíti a közvetlen célcsoport hatékonyabb elérését, segítését és támogatását. Az infrastrukturális fejlesztésben épületek átalakítását, bővítését, korszerűsítését (akadálymentesítés, energetikai korszerűsítés) végzik el, hogy a veszélyeztetett, hátrányos helyzetű, krízishelyzetben lévő személyek, családok modern környezetben megfelelő szakmai és infrastrukturális feltételekkel találkozzanak. A megvalósítás során külön figyelmet fordítanak a környezeti- és fenntarthatósági szempontokra – hangzott el.

Videókamera a biztonságért

Megújul a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezetének irodája is a projektnek köszönhetően. Korszerűsítik a fűtésrendszert, új vizesblokkal is gyarapodik a munkahely. Cserélik a nyílászárókat, megerősítik az épület homlokzati részét. A tervek tartalmazzák biztonsági videókamera beépítését, és egy mikrobusz vásárlását is.

A projekt az EFOP 2.2.15-16-2017-00002 kódszámú pályázat keretében, az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg 2017. július 1 - 2020. június 30. között.

 

IT-Nav Hungary - Webmail
http://www.veradas.hu - Adjon vért Ön is!

Közösségi oldalak