Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Magyar Vöröskereszt   Keresőszolgálat   Véradó Adatbázis   Véradásszervezés   Megyei Szervezetek   Magyar Ifjúsági Vöröskereszt

Címlap Általános és intézményi szociális segítségnyújtás

Általános ismertető

E-mail Nyomtatás PDF

Segélyezés

A Vöröskereszt megyénkben is a legrászorultabbak érdekében végzi munkáját. A megye településein a területi szervezetek által történik a lakosság segélyezése. Tevékenységünkben kiemelt szerepet kap a szegénység, és azon belül hangsúlyosan a gyermekszegénység következményeinek enyhítése, az idősek helyzetének javítása, a családvédelem. A rászorulók érdekében területi vezetőink jól működő kapcsolatot alakítottak ki a helyi és kisebbségi önkormányzatokkal, civil szervezetekkel, családsegítőkkel, gyermekjóléti szolgálatokkal, védőnőkkel, pedagógusokkal.

Szociális akciók

A Hajdú- Bihar Megyei Vöröskereszt Szervezet területi szervezetei / Balmazújváros, Berettyóújfalu, Debrecen, Hajdúböszörmény, Hajdúnánás, Hajdúszoboszló, Püspökladány / lehetőségükhöz mérten igyekeznek meghatározott célhoz kapcsolódó akciókat, gyűjtéseket szervezni / pl.: iskolakezdés, világnapi segélyakció, hátrányos helyzetű gyermekek megsegítése stb. Évek óta rendszeresen megrendezik a karácsonyi szeretetakciót, melynek keretében a programokkal és az adományokkal igyekeznek szebbé tenni az ünnepeket a rászorulók részére.

Egyéb szociális programok, közösségi akciók

Egyik legfontosabb nyári programunk a megyei szervezet által évek óta megrendezésre kerülő egészségkárosodott gyermekek táboroztatása. Munkatársaink az 5-7 napos tábori programokat szakképzett önkéntesek részvételével valósítják meg.

A területeken rendszeresen közösségépítő összejöveteleket szervezünk a feladataink megvalósítását segítő önkénteseink számára, valamint kapcsolódunk az Idősek Napi programokhoz és a Szegénység Elleni Világnaphoz.

Módosítás: ( 2010. február 28. vasárnap, 13:23 )  

IT-Nav Hungary - Webmail
http://www.veradas.hu - Adjon vért Ön is!

Közösségi oldalak