Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Magyar Vöröskereszt   Keresőszolgálat   Véradó Adatbázis   Véradásszervezés   Megyei Szervezetek   Magyar Ifjúsági Vöröskereszt

Hírek

Döntöttek: segítenek

E-mail Nyomtatás PDF

Jótékonysági akció formájában teljesítették a projektmenedzsment óra gyakorlati feladatait a debreceni Medgyessy-gimnázium 11 D.-osztályos tanulói.

– Több opció közül választhattunk az órán, mi az adománygyűjtést választottuk. Eljöttünk, és megtudtuk, hogy tartós élelmiszerre van szükség – mondta június 14-én Schmitz Anna, Bircsák Barbara és Kőszegi Noémi. A Medgyessy Ferenc Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium 11. D osztályának diákjai tanárukkal, Bálega Jánossal, az összegyűlt adomány felét elhozták a Magyar Vöröskereszt Debrecen Területi Szervezetének, a másik felét egy másik nehéz élethelyzetűeket is segítő civil szervezetnek vitték el. – Április 25. és június 4. között hirdettük meg a gyűjtést. Bevontuk a Tócóskertben működő iskolákat is. Sütivásárral zártuk az akciót az utolsó napon. Süteményt sütöttünk – az osztály festő-szobrász szakos diákjai –, és a teljes bevételt a két kiválasztott karitatív szervezetnek  ajánlottuk fel – ismertették a fiatalok. Tanáruk elmondta, fontosnak tartotta, hogy projekt-menedzsment órán ne csak az elméletet ismerjék meg a növendékek, hanem gyakorlatban is próbálják ki a tanultakat.  Ötletelés következett, melyen az adománygyűjtés-sütivásár program nyert. Lépésről lépésre felépítették ezután projektjüket a diákok. A siker nem maradt el. Kitűzött céljuk volt, hogy összesen 40 ezer forintot és 150 kilogramm élelmiszert gyűjtsenek össze. Ezt túlszárnyalták, 100 ezer forinttal és közel 180 kg élelmiszerrel zárták az akciót a fiatalok. Felét a Magyar Vöröskereszt Debrecen Területi Szervezetének adták karitatív célokra.

 

1% – nekünk minden egyes ember fontos

E-mail Nyomtatás PDF

 

1% – nekünk minden egyes ember fontos

E-mail Nyomtatás PDF

Módosítás: ( 2019. január 28. hétfő, 10:25 )
 

Visszatérítették a Mikulást – „varázslat” és adomány

E-mail Nyomtatás PDF

Harsány gyermekkacagás, éneklés töltötte meg a Debreceni Művelődési Központ Belvárosi Közösségi Házát december 11-én: közel 200 alsó tagozatos kisdiáknak tartott gyermekkarácsonyt a Magyar Vöröskereszt Debrecen Területi Szervezete műsorral, ajándékkal, Mikulás-csomaggal.


Valóságos varázslat (Fotók: Gyarmati Gábor)

Egy gitár, két szék, kalap, némi szaloncukor és házilag varrt jelmez: ebből eleven színház született, mely közel 200 gyermeket elvarázsolt a Magyar Vöröskereszt gyermekkarácsonyán a DMK Belvárosi Közösségi Házában. A csoda a Kuckó Művésztanya és Utcaszínház lelkes művészeinek köszönhetően történt meg. A „Szép csillag” című zenés játék alatt a gyermekek énekeltek, kacagtak, válaszoltak a szereplőknek. Részben ez is volt a cél, a karácsony meghitt, ünnepi, varázsos hangulatával megajándékozni a kis vendégeket. A „mobil”, a digitális játékok és filmek készen kínált világa helyett az ember csodálatos adottságát, a teremtő fantáziát mozgatta meg a társulat.

Módosítás: ( 2018. december 17. hétfő, 17:11 ) Bővebben...
 

Finisben az élelmiszergyűjtés: segítsen, hogy segíthessünk

E-mail Nyomtatás PDF

Ma 14 óráig várják az adományokat négy Reál-élelmiszerboltban a Magyar Vöröskereszt Debrecen Területi Szervezetének önkéntesei.

A Széchenyi, a Kossuth, a Gyergyó és a Szent Anna utcai „Reálban” tartós élelmiszereket, tisztító, tisztálkodási szereket, szaloncukrot, édességeket gyűjtenek, hogy karácsony előtt ünnepi adomány-ajándékcsomagot adhassanak nélkülöző nagycsaládosoknak, idős, beteg, magányos embereknek. Arra kérik a vásárlókat, hogy vegyenek egy-egy hűtést nem igénylő élelmiszerből (konzervből, tésztából, tartós tejből), vagy a felsoroltakból, és tegyék a pénztárok mögött elhelyezett vöröskeresztes kosárba.

 


1. oldal / 18

IT-Nav Hungary - Webmail
http://www.veradas.hu - Adjon vért Ön is!

Közösségi oldalak