Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Magyar Vöröskereszt   Keresőszolgálat   Véradó Adatbázis   Véradásszervezés   Megyei Szervezetek   Magyar Ifjúsági Vöröskereszt

Bábszínház és ajándék 200 gyermeknek

E-mail Nyomtatás PDF

Varázslatos mesevilágban időzött, majd a Mikulástól ajándékot kapott 200 debreceni gyermek a Magyar Vöröskereszt Debrecen Területi Szervezetének Gyermekkarácsonyán a Vojtina Bábszínházban.


Személyesen a Mikulástól (Fotók: Gyarmati Gábor)

Krampuszok, bábok, az őket megelevenítő színészek, báj, varázslat, tanulság: Holle Anyó csodálatos, tanító és gyógyító meséjét nézhette meg 200 – nehéz körülményekkel élő családban nevelkedő – debreceni gyermek december 14-én a Magyar Vöröskereszt Gyermekkarácsonyán a Vojtina Bábszínházban.

 


Jótett helyébe jót várj! (Holle Anyó meséje a 'Vojtina' színpadán)

A gyerekek részeseivé váltak a mesének, együtt énekeltek a szereplőkkel, a széksorok mozogtak a dalok ritmusára. A bábjátékot krampuszok mókázása előzte meg. A színházi előadás után Mikulás érkezett; beszélgetett a kisdiákokkal, megénekeltette őket, majd Mikulás-csomagot, és játékokat ajándékozott a kicsiknek. Minden gyermek személyesen kiválaszthatta játékát.  Az ünnepet vendéglátás zárta a színház előterében.


Mindenki választott ajándékot

***

Sok gyermek álmát sikerült teljesíteni a Magyar Vöröskereszt Debrecen Területi Szervezetének Gyermekkarácsonyán. A Vojtina Bábszínház az előadást adományként adta – Asbóth Anikó igazgató asszony első szóra igent mondott az együttműködésre, a színészek, technikusok, munkatársak mind ellenszolgáltatást nem kérve vállalták a délutánt. Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata is engedélyezte a bábszínház használatát a jó ügyért. A Mikulást és a krampuszaikat színészeik alakították. Az Mikulás-csomagot a gyűjtések édességeiből állították össze a szervezők, a játékokat a Lézer Magánrendelő felajánlásából vásárolhatta meg a szervezet – mint az elmúlt években.
A finomságokat a Radics Mézeskalács ajándékozta a 2017-es Gyermekkarácsonyra. A képriportot Gyarmati Gábor önkéntesünk készítette.

A képriport megtekinhető a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei és Debrecen Területi Szervezetének Facebook-oldalán:

https://www.facebook.com/pg/hajdubiharmegye.voroskereszt/photos/?tab=album&album_id=1569396569821048

https://www.facebook.com/pg/Debreceni-V%C3%B6r%C3%B6skereszt-1753849618207205/photos/?ref=page_internal

Módosítás: ( 2018. január 09. kedd, 11:36 )  

IT-Nav Hungary - Webmail
http://www.veradas.hu - Adjon vért Ön is!

Közösségi oldalak