Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Magyar Vöröskereszt   Keresőszolgálat   Véradó Adatbázis   Véradásszervezés   Megyei Szervezetek   Magyar Ifjúsági Vöröskereszt

Nyaralás szemléleti útravalóval

E-mail Nyomtatás PDF

Hét napos tábort szervezett a Hajdúböszörményi Család és KarrierPONT, hogy nyári élményekhez juttasson, fejlesszen, érzékenyítsen nehéz élethelyzetű gyermekeket, és tehermentesítse a gyermeküket egyedül nevelő vagy ápoló szülőket.

Család régen és most, női-férfi szerepek, alternatív életutak is szerepeltek az érzékenyítő foglalkozások között abban a táborban, amelyet az egy hónapja induló Hajdúböszörményi Család és KarrierPONT szervezett július 14. és 20. között Hajdúszoboszlón, a Megyei Katasztrófavédelmi Kiképző és Raktárbázison. A hét napig tartó bentlakásos táborban ugyanis  a húsz 10-12 éves gyermek minden nap olyan szemléletformáló órán vett részt, amelyek a családon belüli, s a társadalmi nő-férfi szerepeket dolgozták fel lehetőség szerint játékosan. E programelem célja volt a fiatalok jövőjét és a jelenlegi családjainak életét segíteni a rugalmasabb családmodellek, pályaválasztások, a család és munka összehangolásának lehetőségeit a korosztályhoz illő módon felmutatva.  A téma a tábor többi programján is megjelent látensen. A programok másik csoportja a fejlesztést szolgálta.  Kézműves, csapatépítő, kommunikációs, mozgáskoordinációs foglalkozások követték egymást. Nem maradt el a kirándulás, amelyen bejárták a helytörténeti, a retro-, a képzőművészeti múzeumot, s a DOTTO kisvasúttal körbeutazták Hajdúszoboszlót.

Nagy sikert arattak az interaktív katasztrófavédelmi és kutyás bemutatók a reprezentatív kiképző bázison, az egyiken még a kutyatartás rejtelmeibe is beavatták a kisdiákokat. A harmadik programcsoport ugyanolyan fontos a gyermekek élete és fejlődése szempontjából, ezért ugyanolyan nagy hangsúlyt kapott, mint a másik kettő: ezek az igazi nyári, táboros élmények. Rengeteget játszottak, fociztak, kosárlabdáztak a gyerekek, többször strandoltak. A közösségi életet, az építő jellegű konfliktuskezelést, a napi életritmust is „gyakorolták”, és szép barátságok kötődtek. Mindezt – a sok örömöt, a társasági élményeket, az információkat és az új látásmódot – nem csak rövid távra, hanem remélhetőleg hosszú távra is magukkal vitték útravalóul a diákok, akiknek más módon nem volt esélyük a nyaralásra.


A Hajdúböszörményi Család és KarrierPONT a „Vöröskereszt a nőkért Hajdú-Bihar megyében” című EFOP-1.2.9-17-2017-00021 projekt központjaként szervezte meg a tábort.


 

 

IT-Nav Hungary - Webmail
http://www.veradas.hu - Adjon vért Ön is!

Közösségi oldalak