Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Magyar Vöröskereszt   Keresőszolgálat   Véradó Adatbázis   Véradásszervezés   Megyei Szervezetek   Magyar Ifjúsági Vöröskereszt

Címlap Általános és intézményi szociális segítségnyújtás Hírek „Hét nap Hét lépés” – gyermektábor

„Hét nap Hét lépés” – gyermektábor

E-mail Nyomtatás PDF

„Legyetek jók, ha tudtok, a többi nem számít” – a közismert filmbeli dal vált a gyerekek kedvenc énekévé Hajdúszoboszlón 2019. június 17-23. között abban a gyermektáborban, amelyben idén 50 hátrányos helyzetű kisdiák nyaralt. Közülük 30 gyermek egy sokéves program részese volt: ez a Vöröskereszt megyei szervezetének hagyományosan több, mint 36 éves nyári gyermektáborára szervezték be őket. Másik 20 kisdiák a Hajdúböszörményi Család és KarrierPONT programjának köszönhetően nyaralhatott.


Fejlesztő, összetett kézműves, mozgáskoordinációs és kommunikációs feladatokat játszottak, énekeltek, strandoltak, megnézték a helyi múzeumokat, moziztak, és rengeteget játszottak a jó levegőn. Megtanulták az elsősegélynyújtás alapvető fogásait, a humanitás fontosságát. Az interaktív rendőrségi bemutatón ujjlenyomatot készítettek, kortárs sportolók tartottak nekik birkózóbemutatót. Utolsó nap közösen táncolt, énekelt az immár összeszokott kis csapat. A gyerekek lépéseket tettek egymás felé, elfogadták, megszerették társaikat különbözőségeikkel együtt, és segítettek egymásnak. Olyan kisdiákokat vontak be a szervezők, akiknek nem volt lehetőségük a nyaralásra családjuk anyagi helyzete és/vagy egészségügyi állapotuk miatt.

A tábor fotói megtekinthetőek a Facebookon (az album még bővül, érdemes vissza-visszatérni hozzá):
https://www.facebook.com/pg/hajdubiharmegye.voroskereszt/photos/?tab=album&album_id=2311097332317631

 

IT-Nav Hungary - Webmail
http://www.veradas.hu - Adjon vért Ön is!

Közösségi oldalak