Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Magyar Vöröskereszt   Keresőszolgálat   Véradó Adatbázis   Véradásszervezés   Megyei Szervezetek   Magyar Ifjúsági Vöröskereszt

Programok, projektek

„Tegyen egy lépést az állásért” – várjuk a Napló Állásbörzéjén

E-mail Nyomtatás PDF

A régió egyik legnagyobb munkaerő-piaci seregszemléjén, a Hajdú-bihari Napló Állásbörzéjén a hajdúböszörményi Család és KarrierPONT-tal és „működtetőjével”
a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezetével is találkozhatnak az érdeklődők Debrecenben, a Lovardában szeptember 18-án.

(Illusztráció forrása: HAON)

Várják a hajdúböszörményi Család és KarrierPONT szakemberei és – az irodát működtető – Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezetének munkatársai a Hajdú-bihari Napló Állásbörzéjén – 2019. szeptember 18-án 09:00 és 16:00 óra között – mindazokat, akik az álláskeresésben és -megtartásban akadályokkal küzdenek családi kötelességeik miatt, például, hozzátartozójuk ellátása, ápolása miatt hátrányt szenvednek, GYED-ről, GYES-ről szeretnének visszatérni vagy egyéb okokból hátrányos helyzetűek a munka világában. Rajtuk kívül várnak mindenkit, akiket érint munka és magánélet, karrier és család összehangolásának kérdése, és természetesen azokat a hátrányos helyzetű embereket, akik munkát keresnek. A börzén, amelynek a Kassai úti Lovarda ad helyet Debrecenben, tájékoztatják őket az elhelyezkedésük esélyeit növelő felkészítésekről, azokról a segítő szolgáltatásokról, amelyeket a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezete „Vöröskereszt a NŐKÉRT Hajdú-Bihar megyében” című, pályázatában élhetne.

Hajdú-bihari Napló Állásbörzéje a régió egyik legnagyobb munkaerő-piaci seregszemléje, melyen egy helyszínen találkozhatnak a munkát keresők és a munkaadók, valamint az oktatási, képzési intézmények képviselői.

Módosítás: ( 2019. szeptember 16. hétfő, 12:02 )
 

„Hét nap Hét lépés” – gyermektábor

E-mail Nyomtatás PDF

„Legyetek jók, ha tudtok, a többi nem számít” – a közismert filmbeli dal vált a gyerekek kedvenc énekévé Hajdúszoboszlón 2019. június 17-23. között abban a gyermektáborban, amelyben idén 50 hátrányos helyzetű kisdiák nyaralt. Közülük 30 gyermek egy sokéves program részese volt: ez a Vöröskereszt megyei szervezetének hagyományosan több, mint 36 éves nyári gyermektáborára szervezték be őket. Másik 20 kisdiák a Hajdúböszörményi Család és KarrierPONT programjának köszönhetően nyaralhatott.


Fejlesztő, összetett kézműves, mozgáskoordinációs és kommunikációs feladatokat játszottak, énekeltek, strandoltak, megnézték a helyi múzeumokat, moziztak, és rengeteget játszottak a jó levegőn. Megtanulták az elsősegélynyújtás alapvető fogásait, a humanitás fontosságát. Az interaktív rendőrségi bemutatón ujjlenyomatot készítettek, kortárs sportolók tartottak nekik birkózóbemutatót.

Bővebben...
 

Döntöttek: segítenek

E-mail Nyomtatás PDF

Jótékonysági akció formájában teljesítették a projektmenedzsment óra gyakorlati feladatait a debreceni Medgyessy-gimnázium 11 D.-osztályos tanulói.

– Több opció közül választhattunk az órán, mi az adománygyűjtést választottuk. Eljöttünk, és megtudtuk, hogy tartós élelmiszerre van szükség – mondta június 14-én Schmitz Anna, Bircsák Barbara és Kőszegi Noémi. A Medgyessy Ferenc Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium 11. D osztályának diákjai tanárukkal, Bálega Jánossal, az összegyűlt adomány felét elhozták a Magyar Vöröskereszt Debrecen Területi Szervezetének, a másik felét egy másik nehéz élethelyzetűeket is segítő civil szervezetnek vitték el. – Április 25. és június 4. között hirdettük meg a gyűjtést. Bevontuk a Tócóskertben működő iskolákat is. Sütivásárral zártuk az akciót az utolsó napon. Süteményt sütöttünk – az osztály festő-szobrász szakos diákjai –, és a teljes bevételt a két kiválasztott karitatív szervezetnek  ajánlottuk fel – ismertették a fiatalok. Tanáruk elmondta, fontosnak tartotta, hogy projekt-menedzsment órán ne csak az elméletet ismerjék meg a növendékek, hanem gyakorlatban is próbálják ki a tanultakat.  Ötletelés következett, melyen az adománygyűjtés-sütivásár program nyert. Lépésről lépésre felépítették ezután projektjüket a diákok. A siker nem maradt el. Kitűzött céljuk volt, hogy összesen 40 ezer forintot és 150 kilogramm élelmiszert gyűjtsenek össze. Ezt túlszárnyalták, 100 ezer forinttal és közel 180 kg élelmiszerrel zárták az akciót a fiatalok. Felét a Magyar Vöröskereszt Debrecen Területi Szervezetének adták karitatív célokra.

 

Először avatott bázisovit ’Debrecen’

E-mail Nyomtatás PDF

A Vöröskereszt humanitárius szemléletére, empátiára, segítőkészségre, egészséges életmódra neveli, és az elsősegélynyújtás ismereteit óvodás korúaknak megfelelő formában adja át a Magyar Vöröskereszt Debrecen Területi Szervezetének új bázisóvodája, a debreceni Görgey Utcai Óvoda.

 

A Magyar Vöröskereszt bázisának lenni nemes küldetés, melynek céljai összecsengtek a debreceni Görgey Utcai Óvoda pedagógiai programjával – mondta Erdélyi Edit Tünde óvodavezető. Az óvodát mint Debrecen első bázisoviját 2019. február 22-én avatta fel a Vöröskereszt, miután az intézmény megfelelt a szigorú feltételeknek. Az elismerő címet szimbolizáló táblát Kondor Bernadett, a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt alelnöke adta át.

Módosítás: ( 2019. február 26. kedd, 14:38 ) Bővebben...
 

1% – nekünk minden egyes ember fontos

E-mail Nyomtatás PDF

Módosítás: ( 2019. január 28. hétfő, 10:25 )
 


1. oldal / 15

IT-Nav Hungary - Webmail
http://www.veradas.hu - Adjon vért Ön is!

Közösségi oldalak