Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Magyar Vöröskereszt   Keresőszolgálat   Véradó Adatbázis   Véradásszervezés   Megyei Szervezetek   Magyar Ifjúsági Vöröskereszt

Címlap Általános és intézményi szociális segítségnyújtás Programok, projektek A földrengés áldozataiért Debrecenben is gyűjtenek

A földrengés áldozataiért Debrecenben is gyűjtenek

E-mail Nyomtatás PDF

Tésztaevéssel is támogathatják az olaszországi katasztrófa túlélőit a segítő szándékú emberek Debrecenben az egyik helyi étteremnek – a Bonita Bisztrónak – köszönhetően a Magyar Vöröskereszt akciójában.

Adománygyűjtést indított a Magyar Vöröskereszt az olasz perugiai földrengés áldozataiért. Aki segíteni szeretne, Debrecenben két módon is támogathatja a túlélők megmentését, életük újrakezdését: az alábbi számlaszámon közvetlenül, illetve a Piac utca 21. szám alatti Bonita Bisztróban amatriciai tészta megvásárlásával. Az étterem minden egyes adag után 600 forintot utal a károsultak javára együttműködésben a Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezetével. A jótékonysági tészta-akció szeptember 30-ig tart.

A pénzadományokat a Magyar Vöröskereszt az alábbi számlára várja:

Belföldi átutalás esetén:
Bankszámlaszám: 10405004-00026548-00000009
Közlemény: Olasz földrengés

Külföldről történő átutalásnál:
IBAN szám: HU32 1040 5004 0002 6548 0000 0009
Swift kód: OKHBHUHB

Bank neve: K&H Bank Zrt.
Bank címe: 1095 Budapest, Lechner Ödön fasor 9.

Közlemény: Olasz földrengés

***

A tészta-akciót Jamie Oliver indította el, hozzá csatlakozott a Bonita Bisztró. A debreceni gyorsétterem egészen szeptember végéig vállalja a támogatást minden adag tészta után.

A Spagetti Amatricia tészta 300 éves múlttal rendelkezik és a – a földrengéstől legjobban sújtott  – Amatrice városról kapta a nevét.

Mint ismeretes, augusztus 24-én hajnalban 6,4-es erősségű földrengés rázta meg Olaszországban Perugia térségét. A polgári védelem tájékoztatása szerint szombat délre 290-re emelkedett az áldozatok száma, miután újabb holttesteket találtak az éjszaka folyamán Amatrice városában, ahol a legnagyobb pusztítást okozott a szerda hajnali 6,2 erősségű földmozgás. Az Olasz Vöröskereszt a katasztrófa bekövetkezte óta nagy erőkkel dolgozik a helyszínen a romok alatt rekedt emberek felkutatásában, a túlélők ellátásban és a későbbi helyreállításban is részt vállal.


.

 

IT-Nav Hungary - Webmail
http://www.veradas.hu - Adjon vért Ön is!

Közösségi oldalak