Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Magyar Vöröskereszt   Keresőszolgálat   Véradó Adatbázis   Véradásszervezés   Megyei Szervezetek   Magyar Ifjúsági Vöröskereszt

Mikulás jött 200 gyermekhez

E-mail Nyomtatás PDF

Repült a szaloncukor, a műhógolyó, gyerekek énekeltek, nevettek a Magyar Vöröskereszt Debrecen Területi Szervezetének Gyermekkarácsonyán a Lycium-Kölcsey Központban.

Leesett az első hó Debrecenben, miközben 200 debreceni gyermek énekelt ünnepi dalokat várva a Mikulást és ajándékait a Lycium-Kölcsey Központ báltermében december 14-én. Gyerekek idézték meg a színpadon az ünnep hangulatát: a Vörösmarty Mihály Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola drámacsoportja ajándékozta meg kis társait táncos-zenés műsorral. Tanáruk, Gábor Tamás az est műsorvezetőjeként is gondoskodott a jókedvről az ünnepi délutánon, amelyet a Magyar Vöröskereszt Debrecen Területi Szervezete rendezett alsó tagozatos kisdiákoknak azért, hogy minél több gyermek megélhesse a szeretet ünnepének a hangulatát.

Az est végén minden gyermek választhatott ajándékot, s átvehetett Mikulástól, akivel kezet foghatott, megölelhette. A kisvendégek őszinte örömmel és átéléssel fogadták őt. A Debrecenbe visszakanyarodó ajándékhozó alakját Balogh Barnabás, a debreceni Karitatív Testület elnöke – az Magyar Református Szeretetszolgálat lelkész-igazgatója – öltötte fel a kisdiákok kedvéért.  Az ünnep ízeihez finomságok és Mikulás-csomagok járultak hozzá.

Gyermekrajzok ünnep előtt

A karácsonyt 36 gyermekrajz is megjelenítette a színpadon, a háttérben kifeszített vetítővásznon. A Vöröskereszt területi rajzpályázatára készültek. A nyerteseknek a program elején Bognár Péterné, a területi szervezet vezetője adta át a díjakat; Kovács Zoltánnak, a Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Intézet növendékének a különdíjat. A harmadik helyezettnek járó elismerést Kovács Márk János, a Vénkerti Általános Iskola tanulója vehette át. A második helyezést Tóth Laura nyerte szintén a Vénkerti Általános Iskolából.
Első helyezett: Inczédi Dorottya, a Vénkerti Általános Iskola diákja lett.

Orrom krumpli és hócsata

Bohóc bújt elő a paraván mögül, majd dallal, verssel, zenével, játékkal énekeltette, mozgatta meg és lelkesítette a gyerekeket az anzX-zenekar gyermekformációja. Négy jóbarát bújt álruhába, Bánszki Róza, Makai Károly, Dajka Kati és egy fiatal tehetség, Sánta Zsuzsi. Repült a műhógolyó, szólt a Jingl Bell, mikor besétált a Mikulás kedves, hiteles alakja.

Fiatalok a gyermekekért

Hegedűvel, gitárral és perkával búcsúztatott mindenkit a Traffic Band nevű zenekar. Tagjai Győrfi Ágnes, Hudák Csaba és Kurucz Marcell a debreceni Rock Suli közvetítésével értesültek a programról, s mint valamennyi fellépő, szereplő és közreműködő önkéntesként, ellenszolgáltatást nem kérve jöttek el. Az utolsó percekig karácsonyi díszeket készíttethetett, arcot festethetett a vöröskeresztes önkéntesekkel és megismerkedhetett Masits István festőművész protréival minden vendég.

 

Fotók: Gyarmati Gábor

***

Támogatók:
Hotel Lycium****Lézer Magánrendelő

Radics Zoltán mézeskalácsos

Gábor Tamás

Debreceni Vörösmarty Általános Iskola és AMI drámacsoportja

anzX-csoport gyermekformációja (Nefelejcs)

Traffic Band

Göncziné Szőke Edit Lenke

Gönczi Edit

Szőke Dávid

Bagi Vivien

Módosítás: ( 2016. december 16. péntek, 15:16 )  

IT-Nav Hungary - Webmail
http://www.veradas.hu - Adjon vért Ön is!

Közösségi oldalak