Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Magyar Vöröskereszt   Keresőszolgálat   Véradó Adatbázis   Véradásszervezés   Megyei Szervezetek   Magyar Ifjúsági Vöröskereszt

Címlap Általános és intézményi szociális segítségnyújtás Programok, projektek Összeköt az energia - ételosztó nap a rászorulókért Berettyóújfaluban

Összeköt az energia - ételosztó nap a rászorulókért Berettyóújfaluban

E-mail Nyomtatás PDF

A Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei és Berettyóújfalui Területi Szervezete a Tigáz Zrt. támogatásából ételosztó napot szervezett Berettyóújfaluban, ahol 332 nehéz életkörülmények között élő embernek adtak ebédet.

A Berettyóújfaluban és körzetében élő hátrányos helyzetű emberek ritkábban számíthatnak melegétel-adományra, mint a megye központjában lakók, ezért április 20-án itt osztottak ki 332 adag ebédet önkéntesek és munkatársak a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei, Berettyóújfalu Területi Szervezetéből és a Tigáz Csoporttól. A közhasznú szervezet a Tigáz Csoport „Összeköt az energia” társadalmi felelősségvállalási programjában kapott támogatásból készítette el az ételt, gyümölcslevest és csikóstokányt tésztával.

Tigáz-munkatársak gyűjtöttek

A földgázszolgáltató immár másodszor szervezte meg „Egy Tál Étel” elnevezésű jótékonysági adománygyűjtési napját, amelyben a Tigáz Zrt. dolgozói saját készítésű sütemények kóstoltatásával becsületkasszába gyűjtöttek azért, hogy a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezete minél több emberen segíthessen.
Az adománygyűjtés során országszerte a Tigáz Csoport hét telephelyén fogtak össze az önkéntesek (Hajdúszoboszló, Debrecen, Szolnok, Eger, Gödöllő, Miskolc, Budapest), a dolgozók segítő szándékának köszönhetően pedig közel 265 000 forint adomány gyűlt össze.

Személyre szólóan osztotta ki az ételjegyeket berettyóújfalui területi szervezet azok között, akiknek nagy segítség egy adag ebéd; idős, egyedülálló kisnyugdíjasoknak, nagycsaládosoknak, fogyatékkal élő és fedél nélküli embereknek.

Az akcióról készített videó-összefoglaló megtekinthető itt: http://www.osszekotazenergia.hu/egy-tal-etel/Video-galeria és a Youtube-on.

Módosítás: ( 2017. január 10. kedd, 09:00 )  

IT-Nav Hungary - Webmail
http://www.veradas.hu - Adjon vért Ön is!

Közösségi oldalak