Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Magyar Vöröskereszt   Keresőszolgálat   Véradó Adatbázis   Véradásszervezés   Megyei Szervezetek   Magyar Ifjúsági Vöröskereszt

Strand, EB, lovaglás

E-mail Nyomtatás PDF

Több, mint 30 éve nyaraltat gyermekeket a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezete. 2016-ban is élményekkel gazdagodott, ügyesedett és tanult harminc kisdiák Hajdúszoboszlón.

A Labdarúgó Európa-bajnokság szelleme a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezetének gyermektáborát is áthatotta 2016-ban, hiszen a 3-3-as magyar-portugál meccset a táborban szurkolták végig a gyerekek. Másnap maguk is lelkesen fociztak a Polgári Védelmi Kiképző és Raktárbázison, Hajdúszoboszlón, amely sok éve egészséges és biztonságos környezetet ad a gyermektábornak.

 

Ügyesedtek, erősödtek

Harmincadszor nyaraltatott egészségkárosodott és nehéz életkörülmények között élő gyermekeket a megyei Vöröskereszt. A tábor fő célja, hogy azok a gyermekek is nyaraljanak, akiknek nincs más esélyük elhagyni településük határát vagy otthonukat. Élmények, erősítő-ügyesítő kézműves és sportfoglalkozások, terápiás lovaglás, strand, játékok, bemutatók sorjáztak a június 20-tól 24-ig tartó táborban. Először jött el Magyarország legerősebb rendőre, Lukács Krisztián – a Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányság egyenruhása –, hogy tudását megmutassa a fiataloknak. A kutyás- és a technikai rendőrségi program nem maradt el idén, ahogy a hastánc és Ábrányi Miklós fejlesztő, vidám táncos délutánja, a Miki Mini party, sem. Rengeteg program fért idén is az öt napba. Ezen az sem változtatott, hogy a tábor első napjain esett az eső, hiszen ezek az órák is hasznosan teltek: sakkoztak, rejtvényt fejtettek és ismerkedtek a Vöröskereszttel a gyermekek.

A tábor minden pillanata élmény volt a gyermekeknek: a Dottó kisvasúttal bejárták a fürdővárost, megnézték múzeumait, nevezetességeit, interaktív kiállításait. Futballoztak, röplabdáztak, játszottak. Mindenki gazdagodott új információkkal, sőt a mindennapi élethez szükséges gyakorlati tudnivalókkal is a közösségben töltött idő alatt.
Új programmal gyarapította a tábort az egyik, néptáncos résztvevője: hagyományőrző dalt és táncot tanított társainak lefekvés előtt.
Az ének, a tánc, a zene felold, a kosárfonás, festés, a többi kézműves-foglalkozás és az élmények, ingerek fejlesztenek. A tábor céljai közé tartoztak ezek a másik elfogadásának, a közösségi életnek a megtapasztalásával együtt.

Sok szeretettel

Szeretet nélkül azonban, mit sem érne az egész. Barátságok szövődtek a gyerekek között. Öt nap is elég volt ahhoz, hogy megszeressék egymást a vöröskeresztes önkéntesekkel. A táboros napok sok meghitt pillanattal teltek, s ezek gyakran emlékezetesebbek még a legérdekesebb programnál is.

***

A nyári élmények támogatói 2016-ban:

 

• Lézer Magánrendelő – Dr. Csordás Tibor igazgató

• Katasztrófavédelmi Igazgatóság Polgári Védelmi Kiképző és Raktárbázisa

• Hungarospa Zrt. (ásványvíz, Árpád Uszoda)

• Ambrózia Hastánccsoport

• Nagy Bálint (zenés műsor)

• Kádár Edit (kosárfonó játszóház)

• Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányság

• Szűcs Tüzép (DOTTÓ Kisvonat)

• Bocskai István Múzeum

• Ábrányi Miklós (Miki mini party)

• Palczert Lovastanya (Lovasterápia Fogyatékos Gyermekekért Alapítvány)

• Lukács Krisztián (erőemelő, Magyarország legerősebb rendőre)

• Ajala (előadóművész)


Módosítás: ( 2016. július 21. csütörtök, 14:10 )  

IT-Nav Hungary - Webmail
http://www.veradas.hu - Adjon vért Ön is!

Közösségi oldalak