Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Magyar Vöröskereszt   Keresőszolgálat   Véradó Adatbázis   Véradásszervezés   Megyei Szervezetek   Magyar Ifjúsági Vöröskereszt

Címlap Bemutatkozás
Köszöntjük weblapunkon

Bemutatkozás

E-mail Nyomtatás PDF

Üdvözöljük a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar megyei honlapján!

Hajdú-Bihar megye az ország negyedik legnagyobb megyéje, amelynek területe 6211 km2, 82 települése és 537 268 lakosa van.

Minden országnak, megyének, településnek és szervezetnek sajátos történelmi múltja van, melyeket büszkén megőriznek.

Mi is büszkék vagyunk elődeinkre, akik az országban működő  egyletek, szervezetek között megyénkben is elindították, és tovább gazdagították a Vöröskereszt emberbaráti szolgálatát, hogy minden korhoz és helyzethez alkalmazkodva segítsünk – lehetőségeink szerint – korszerű módszerekkel és eszközökkel. 

Megemlítünk néhány sajátos megyei emléket, kezdeményezést:

  • A Magyar Országos Segélyező Nőegylet megalakulása után elsőként alakult fiókegylet Hajdúszoboszlón és Püspökladányban.
  • A II. világháború után a szervezetté formálódó Magyar Vöröskereszt főtitkára volt Dr. Kovács Lajos hajdúnánási születésű orvos, aki sokat segítette a Vöröskereszt központi, és később szülővárosa szervezetének szakmai munkáját.
  • Az országban az első lakóterületi kiszállásos véradást megyénkben, Polgáron szervezték.
  • Megyénkből, Nagylétáról indult el és vált országos mozgalommá a „Tiszta udvar rendes ház” verseny.

 

A megyének hét területe, 197 alapszervezete, 11168 tagja, 997 önkéntese és 27 munkatársa van legutóbbi statisztikánk szerint. Erre a bázisra támaszkodva látjuk el a vöröskeresztes feladatokat Hajdú-Bihar megyében.

2016-ban a lakosság 4,2%-os véradási részvételi arányával, 22566 megjelent donorral  biztosítottuk a betegek vérellátását. Közel 38.940 rászorulónak 40.142.410 forint értékű adományt osztottunk szét.


A régebbi és új hivatásos, illetve önkéntes munkatársak tapasztalataira, kezdeményezéseire építve, új  ötletekkel gazdagítva folytatjuk munkánkat.

***

Világszervezet tagjaként és a törvény értelmében külföldről támogatott szervezet részeként működünk Hajdú-Bihar megyében:

A Magyar Vöröskereszt, a Vöröskereszt és Vörösfélhold Társaságok Nemzetközi Szövetségének tagja, a 2017. évi LXXVI a külföldről támogatott szervezetek átláthatóságáról szóló törvény alapján külföldről támogatott szervezetnek minősül.

http://hajdubiharmegye.voroskereszt.hu/index.php/hirek-koezlemenyek/36-hirek-koezlemenyek/1160-2017-06-29-08-59-26

Módosítás: ( 2017. június 29. csütörtök, 10:13 )  

IT-Nav Hungary - Webmail
http://www.veradas.hu - Adjon vért Ön is!

Közösségi oldalak

Ki olvas minket

Oldalainkat 13 vendég böngészi