Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Magyar Vöröskereszt   Keresőszolgálat   Véradó Adatbázis   Véradásszervezés   Megyei Szervezetek   Magyar Ifjúsági Vöröskereszt

www.hajdubiharmegye.voroskereszt.hu - Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezetének honlapja

Több mint verseny

E-mail Nyomtatás PDF

Lelkesen és segítő szándékkal jöttek vért adni a Debreceni Református Hittudományi Egyetem hallgatói február 22-én, intézményük e félévi megmérettetésére a Felsőoktatási Véradóversenyen. Mint a helyszínen kiderült, elsősorban a véradás ügyét kívánta szolgálni a 33 jelentkező, akik közül 25-en adhattak vért, 12-en első véradóként.

Tobb-mint-verseny2

Módosítás: ( 2012. február 24. péntek, 15:37 )
 

Új elnök a Magyar Vöröskereszt élén

E-mail Nyomtatás PDF

Dr. Göndöcs Zsigmond a Magyar Vöröskereszt új elnöke. Így döntöttek a humanitárius szervezet XIII. Kongresszusának küldöttei Hajdúszoboszlón. A Hajdú-Bihar megyei szervezet vezetőségi tagjai közül hárman is rangos funkciót kaptak az országos vezetőségben. Oláh Miklóst a Magyar Vöröskereszt alelnökének választotta a testület, Dr. Orcsik István az Etikai Bizottság elnökeként második négyéves ciklust kezdheti meg. Szép Imre, megyei elnök az országos vezetőség póttagja lett. Habsburg György korábbi elnök két ciklus után köszönt le. A kétnapos eseményen a teljes társadalmi vezetőség tisztújítása megtörtént.

Hajdúszoboszlón tartotta XIII. Kongresszusát a Magyar Vöröskereszt. Október 19-én ’Szabadság vére’ címmel, az 1956-os forradalom áldozataira emlékezve indult a kétnapos rendezvény. Habsburg György, a Magyar Vöröskereszt elnöke köszöntötte az 1956-os forradalom debreceni vöröskeresztes hősnőjét, Péter Istvánné Sarkadi Ibolyát. A megemlékezést követően kezdődött el a Magyar Vöröskereszt XIII. Kongresszusának hivatalos programja. A humanitárius szervezet vezetőtestülete értékelte az elmúlt négy évet, majd elismeréseket adott át a kiemelkedő vöröskeresztes munkát végző önkénteseinek és munkatársainak.

Módosítás: ( 2013. június 20. csütörtök, 15:55 ) Bővebben...
 

A Karitatív Tanács tagszervezeteinek felhívása

E-mail Nyomtatás PDF

A tél közeledtével, a kemény fagyok beköszöntével, fordítsunk nagyobb figyelmet a lakókörnyezetünkben élő emberekre! Ne feledkezzünk meg az idős, egyedül élő, mozgásukban korlátozott szomszédokról, ismerősökről, rokonokról, látogassuk őket gyakrabban, hiszen egy-egy nem megfelelően fűtött, kihűlt lakásban is történhet tragédia. Az utcán élők mellett az otthonukban tartózkodókat is fenyegetheti a kihűlés.

Ne hagyjuk sorsára a nehéz anyagi körülmények között élőket!

A segítség, az egymásra figyelés életeket menthet! Tegyünk közösen a segítségre szoruló embertársainkért!

 

Nyelvkönyvgyűjtés a rászorulóknak

E-mail Nyomtatás PDF

Nyelvvel- Lélekkel címmel május 7-én indul a Lector fordítóiroda és a Magyar Vöröskereszt összefogásában megvalósuló nagy nyelvkönyvgyűjtő akció. Az őszig tartó program során a szervezők a hátrányos helyzetű iskolák tanulóinak nyelvtanulását szeretnék segíteni. Az ügy mellé állt Kepes András elismert író, riporter is, aki köztudottan elkötelezett a nyelvek és kultúrák iránt.

Az országos nyelvgyűjtés célja, hogy az akció végére annyi használt, de jó minőségű nyelvkönyv, szótár és egyéb idegen nyelvű kiadvány gyűljön össze a Magyar Vöröskereszt akcióhoz csatlakozott irodáiban és a Lector fordítóiroda székházában, hogy a tanév kezdetén minél több rászoruló intézménynek és gyermeknek – akik jelentkeznek a http://lector.hu/nyelvgyujtes/ oldalon – elegendő könyvet adhassanak át. Emellett a szervezők várják az egyéni, illetve vállalati tárgyi-, és pénzbeli adományokat is. A pénzadományokat a Magyar Vöröskereszt erre a célra elkülönített K&H 10405004-00026545-00000002-es számlaszámán várják. A megjegyzés rovatban kérjük feltüntetni: „KÖNYV”.

Arra buzdítunk mindenkit, hogy nézzen be a fiókokba, szekrényekbe, kutassa át a pincét és a padlást, hátha lapul valahol egy-egy angol nyelvű mesekönyv, német regény vagy épp egy francia verseskötet, mellyel örömet szerezhetnek valakinek, s egyúttal kitárhatják előtte a világ kapuit. Mert az esély mindenkinek jár!

Az őszig tartó gyűjtés azokért az iskolákért, gyermekekért zajlik, akik hátrányos helyzetük folytán nem tudnak erre a területre anyagi forrásokat áldozni, így várják a rászoruló intézmények jelentkezését!

Megyénkben itt adhatja le jó állapotú,de megunt nyelvkönyveit:

Bővebben...
 

IT-Nav Hungary - Webmail
http://www.veradas.hu - Adjon vért Ön is!

Közösségi oldalak