Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Magyar Vöröskereszt   Keresőszolgálat   Véradó Adatbázis   Véradásszervezés   Megyei Szervezetek   Magyar Ifjúsági Vöröskereszt

Címlap Elsősegélynyújtás

A Vöröskereszt egyik alapfeladata az elsősegélynyújtás

E-mail Nyomtatás PDF

A Magyar Vöröskereszt törvényben foglalt feladata a társadalmi elsősegélynyújtás népszerűsítése, melyet már évtizedek óta megszakítás nélkül végez. A legnagyobb hazai civil szervezetként nagy tapasztalatra tett szert, hogyan lehet az elsősegélynyújtás ismereteket laikusoknak érthetően átadni. A teljes közoktatási rendszeren keresztül, az adott életkor sajátosságainak figyelembevételével kerül sor az oktatásokra. A Magyar Vöröskereszt partnere az Országos Mentőszolgálat, aki az elsősegélynyújtás szakmai felügyeletét gyakorolja.

Az elsősegélynyújtás hajlandóság Magyarországon meglehetősen alacsony, melynek csak részben oka a társadalmi szolidaritás gyengesége. A szemléletváltás mellett a Vöröskereszt célja az is, hogy az ismeretek hiánya ne legyen gátja a segítségnyújtásnak. Fontosnak tartjuk, hogy ne csak elméleti tudással bírjanak a tanfolyamot elvégzők, hanem készségszinten rendelkezzenek az elsősegélynyújtás képességével. Az oktatások során nagy hangsúlyt fektetünk a gyakorlati ismeretek elsajátítására.

A Vöröskereszt egyik alapfeladata az elsősegélynyújtás

Módosítás: ( 2011. január 16. vasárnap, 19:41 )  

IT-Nav Hungary - Webmail
http://www.veradas.hu - Adjon vért Ön is!

Közösségi oldalak