Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Magyar Vöröskereszt   Keresőszolgálat   Véradó Adatbázis   Véradásszervezés   Megyei Szervezetek   Magyar Ifjúsági Vöröskereszt

Címlap Hírek, közlemények Több esély az újrakezdésre

Több esély az újrakezdésre

E-mail Nyomtatás PDF

Az előzetesen letartóztatottak, elítéltek és a szabadságvesztés büntetésükből szabaduló fogvaztartottak visszailleszkedésének elősegítése érdekében együttműködési megállapodást kötött a Magyar Vöröskereszt megyei szervezete és a megyei Büntetés-végrehajtási Intézet.


Egyének sorsát és a hazai közbiztonságot segíti az az együttműködés, amelyet a Hajdú-Bihar Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetének és a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezetének vezetői írtak alá 2016. szeptember 15-én Debrecenben, a Megyeháza Árpád termében – a Vöröskereszt megyei Tisztújító küldöttgyűlése előtt.
A megállapodással a felek célja, hogy növeljék a fogvatartottak és a szabadult emberek társadalmi esélyeit az újrakezdésre, a beilleszkedésre, csökkentsék a bűnismétlés kockázatát, és mindezzel hozzájáruljanak a hazai közbiztonság javításához. A Magyar Vöröskereszt megyei szervezete a családi kapcsolatok megőrzését, visszaállítását segíti, egészségügyi – elsősegélynyújtó, betegápolási, baleset-megelőzési, életvezetési – foglalkozásokat tart többek között. A megyei Büntetés-végrehajtási intézet segíti, hogy a vöröskeresztesek feladataikat elvégezzék az intézetben: helyet, hátteret, információkat ad ehhez a típusú munkához, és együttműködik azokban. A jövőben közös programokat, akciókat is szerveznek, hogy növeljék az elítéltek újrakezdési, beilleszkedési esélyeit.
A megállapodást megelőzte és megalapozta a Magyar Vöröskereszt és a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága között megkötött országos együttműködés.

 

IT-Nav Hungary - Webmail
http://www.veradas.hu - Adjon vért Ön is!

Közösségi oldalak