Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Magyar Vöröskereszt   Keresőszolgálat   Véradó Adatbázis   Véradásszervezés   Megyei Szervezetek   Magyar Ifjúsági Vöröskereszt

Címlap Hírek, közlemények Fűtött kamionban adhat vért hétvégén

Fűtött kamionban adhat vért hétvégén

E-mail Nyomtatás PDF

A debreceni Mihály-napi vásárra másodszor is kitelepül a Magyar Vöröskereszt véradókamionja október 8-án és 9-én. Gyermekprogramokat, egészségügyi szűrést varázsolnak mellé a debreceni vöröskeresztesek – sőt még „egy” szűrőbuszt is.

Az időjárás előrejelzései szerint a hétvégi Mihály-napi Nagyvásárra mindenkinek érdemes melegen felöltözni. A Magyar Vöröskereszt Debrecen Területi Szervezetének véradásán azonban kellemes körülmények között adhatnak vért a donorok. A Magyar Vöröskereszt fűthető véradókamionja október 8-án, szombaton, 9.30-18.30, majd egy nap múlva, vasárnap, 10.00 és 18.00 óra között várja a vásár Békessy Béla utcai szakaszán a segítő szándékú embereket.

 

Élet-, egészségvédelem, jókedv

Idén a kamionnak társasága is lesz: szűrőbusz parkol mellé. Egészségi állapotáról, fittségi indexéről, vitalitásáról kaphat itt információkat minden érdeklődő.

A járművek melletti vöröskeresztes sátorban is tájékozódhatnak egészségükről és az életmentésről kicsik és nagyok: újraélesztési bemutatókat, vércukorszint-mérést tartanak itt a Vöröskereszt önkéntesei és munkatársai. A gyermekeket készségfejlesztő, memóriajátékokkal és foglalkozásokkal várják.

„Véradásban nincs esőnap”, hiszen legyen ősz, tél, nyár, hűvös vagy forróság, a vérkészletnek stabilnak kell lennie hazánkban ahhoz, hogy az egészségügyben mindenki, akinek szüksége van rá, időben elegendő vérkészítményt kapjon felépüléséhez, gyógyulásához.  
A szervezők kérik a véradásra jelentkezőket, hogy most is hozzák magukkal személyi igazolványukat, Taj- és lakcímkártyájukat, és egyenek-igyanak a napszaknak megfelelően a véradás előtt és után.

Módosítás: ( 2016. október 05. szerda, 12:58 )  

IT-Nav Hungary - Webmail
http://www.veradas.hu - Adjon vért Ön is!

Közösségi oldalak