Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Magyar Vöröskereszt   Keresőszolgálat   Véradó Adatbázis   Véradásszervezés   Megyei Szervezetek   Magyar Ifjúsági Vöröskereszt

Címlap Hírek, közlemények Rajzolj, fess, írj a hősöknek!

Rajzolj, fess, írj a hősöknek!

E-mail Nyomtatás PDF

Véradókról, e névtelen, szerény életmentőkről szóló irodalmi és képalkotó művek létrehozására sarkallják a debreceni diákokat a Magyar Vöröskereszt Debrecen Területi Szervezetének pályázatai.

Vért még nem adhatnak a 18 éven aluliak, mégis segíthetik a véradás ügyét. Most a donorok – az embertársaikat önzetlenül és névtelenül megmentő hősök – megbecsülésében mozgósít alkotni szerető diákokat a Magyar Vöröskereszt Debrecen Területi Szervezete. Két pályázatot hirdet ’A véradók mint csendes hősök’ címmel debreceni diákoknak:  rajzpályázatot a 7-8-os általános iskolásoknak és irodalmi pályázatot középiskolásoknak. A rajzokat, grafikákat, festményeket és egyéb képzőművészeti alkotásokat, valamint a verseket, rövid novellákat 2016. november 10-ig várják a területi irodában a vöröskeresztes munkatársak (4025 Debrecen, Simonffy u. 44.). A pályázatokat a november végi magyar véradók napja alkalmából írták ki a vöröskeresztesek.

 

Velük együtt köszöntik a donorokat

A három legkiválóbb irodalmi alkotás az ünnepi műsor részévé válik november 22-én a Debreceni véradóünnepségen, és a rajpályázat minden alkotását kiállítják – lehetőségeik szerint. A nyilvános eredményhirdetésnek és díjazásnak is ez a rendezvény ad alkalmat.

A szervezők kérik, hogy az alkotásokon vagy mellettük szerepeltessék a pályamű címét, az alkotó nevét, életkorát, a szülő telefonszámát, e-mail vagy postacímét, és az iskola nevét, ahol a diák tanul. A nyerteseket személyesen értesítik a vöröskeresztesek.

Módosítás: ( 2016. november 07. hétfő, 13:36 )  

IT-Nav Hungary - Webmail
http://www.veradas.hu - Adjon vért Ön is!

Közösségi oldalak