Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Magyar Vöröskereszt   Keresőszolgálat   Véradó Adatbázis   Véradásszervezés   Megyei Szervezetek   Magyar Ifjúsági Vöröskereszt

Címlap Hírek, közlemények Hívja az 1749-es telefonszámot!

Hívja az 1749-es telefonszámot!

E-mail Nyomtatás PDF

ÁrvízA mobilszolgáltatók összefogtak, hogy segítséget nyújtsanak a hazánkban tomboló ítéletidő károsultjainak, és támogassák a védekezési és helyreállítási munkálatokat. Az 1749-es számot hívó vagy az erre a számra az „ARVIZ”, vagy „ÁRVÍZ” szót szöveges üzenetben küldő ügyfelek 200 forintot adományoznak, amely a Magyar Vöröskereszt közreműködésével jut el a mentési munkálatok céljaira és a kárt szenvedettekhez.

A Magyar Vöröskereszt a beérkező adományok teljes összegét megkapja. A távközlési cégek semmilyen külön díjat nem számolnak fel az sms-ek, illetve hívások után.

Legutóbb a Haiti-t sújtó földrengés után volt hasonló, közös gyűjtés. Akkor összesen 402.449 sms és hívás érkezett, ezzel közel 80,5 millió forintnyi adomány került a rászorulókhoz.

Ötmillió tonna, több mint másfél millió forint értékű tartós élelmiszer, hárommillió forint rendkívüli adomány, 600 takaró, a mentési munkálatokat segítő eszközök, és él az 1749-es segélyvonal, – így próbál segíteni a Magyar Vöröskereszt a májusi rendkívüli időjárás sújtotta településeknek.

A napok óta tartó ítéletidő miatt kialakult árvizek hatására több ezer ember veszítette el otthonát idehaza. A rendkívüli időjárás leginkább Borsod – Abaúj- Zemplén megyét sújtotta. Észak-Magyarországon soha nem tapasztalt áradás kezdődött. Minden idők legnagyobb árvizét mérték a Bódván, a Hernádon, a Zagyván, a Tarnán, az Ipolyon és a Sajón, ám jó hír, hogy az utóbbin már megkezdődött az apadás. Jelenleg több mint 770 kilométeren van árvízvédelmi készültség.

A Magyar Vöröskereszt munkatársai részt vesznek az árvízi védekezésben és kitelepített családok megsegítésében is. A miskolci Tesco Áruház öt tonna, több mint másfél millió forint értékű tartós élelmiszert és ásványvizet adományozott a Magyar Vöröskereszt Borsod-Abaúj-Zemplén megyei szervezete számára, a Borsodi Sörgyár Zrt. hárommillió forintos rendkívüli gyorssegély átutalása mellett döntött és a megyében működő többi vállalkozást is arra buzdította, hogy tegyenek hasonlóképp. A Bosch saját dolgozói körében gyűjtést kezdeményezett.

A Magyar Vöröskereszt várja a felajánlásokat a K&H Bank 10405004-00026547-00000000 számlaszámra, valamint az 1749-es segélyvonalra.

Módosítás: ( 2010. szeptember 04. szombat, 14:34 )  

IT-Nav Hungary - Webmail
http://www.veradas.hu - Adjon vért Ön is!

Közösségi oldalak