Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Magyar Vöröskereszt   Keresőszolgálat   Véradó Adatbázis   Véradásszervezés   Megyei Szervezetek   Magyar Ifjúsági Vöröskereszt

Címlap Hírek, közlemények „Vérkörbe” hívják újra az egyetemistákat

„Vérkörbe” hívják újra az egyetemistákat

E-mail Nyomtatás PDF

Jótett helyébe jót várj! – megtapasztalhatja a népmesei bölcsességet a Debreceni Egyetem minden hallgatója, aki eljön vért adni a Veres Péter Kollégiumba október 26-án 8.00 és 14.30 között.

 

Féláron léphet be a november 26-i Gólyabálra a Debreceni Egyetem hallgatói közül, aki jelentkezik vért adni szerdán, október 26-án 8.00 és 16.30 között a Veres Péter Kollégiumban (Böszörményi út 140-142.), itt tartják meg a XI. Országos Felsőoktatási Véradóverseny következő ’vérkörét’.

– Jótett helyébe jót várj! – mondják a vöröskeresztesek és a véradás szervezésében segítő karok Hallgatói Önkormányzata a diákoknak, hiszen aki jelentkezik vért adni, megkapja a névre szóló 50 százalékos kedvezménykupont a novemberi bálra. E jótettel jobb esélyhez juttatja anyaintézményét, a Debreceni Egyetemet, a véradóversenyen. Így függnek össze a magyar népmesék és a verseny, de van más is: a véradással segít három ismeretlen beteg embertársán az ifjú donor, hiszen egy egység vérből három életmentő, gyógyító vérkészítmény lesz. A vöröskeresztesek ezért hangsúlyozzák, hogy a véradók hősök.
A harmadik jót magával teszi a véradó: más körülmények között költséges egészségügyi szűréseken (többek között hepatitisz-, HIV-, szifiliszszűréseken) esik át az általa leadott vér.

Hogy el ne essen mindettől a jótól, a szervezők kérik, hogy a véradásra személyi igazolványával, lakcím- és TAJ-kártyájával érkezzenek az egyetemisták, fogyasszanak bőségesen folyadékot és étkezzenek a napszaknak megfelelően.

***

A kedvezmény és a véradás megszervezésében segített a Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi, Műszaki és Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környzetgazdálkodási Karainak Hallgatói Önkormányzata

Módosítás: ( 2016. október 25. kedd, 10:35 )  

IT-Nav Hungary - Webmail
http://www.veradas.hu - Adjon vért Ön is!

Közösségi oldalak