Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Magyar Vöröskereszt   Keresőszolgálat   Véradó Adatbázis   Véradásszervezés   Megyei Szervezetek   Magyar Ifjúsági Vöröskereszt

Címlap Hírek, közlemények Mikulás jött 200 gyermekhez

Mikulás jött 200 gyermekhez

E-mail Nyomtatás PDF

Repült a szaloncukor, a műhógolyó, gyerekek énekeltek, nevettek a Magyar Vöröskereszt Debrecen Területi Szervezetének Gyermekkarácsonyán a Lycium-Kölcsey Központban.

Leesett az első hó Debrecenben, miközben 200 debreceni gyermek énekelt ünnepi dalokat várva a Mikulást és ajándékait a Lycium-Kölcsey Központ báltermében december 14-én. Gyerekek idézték meg a színpadon az ünnep hangulatát: a Vörösmarty Mihály Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola drámacsoportja ajándékozta meg kis társait táncos-zenés műsorral. Tanáruk, Gábor Tamás az est műsorvezetőjeként is gondoskodott a jókedvről az ünnepi délutánon, amelyet a Magyar Vöröskereszt Debrecen Területi Szervezete rendezett alsó tagozatos kisdiákoknak azért, hogy minél több gyermek megélhesse a szeretet ünnepének a hangulatát.

 

Az est végén minden gyermek választhatott ajándékot, s átvehetett Mikulástól, akivel kezet foghatott, megölelhette. A kisvendégek őszinte örömmel és átéléssel fogadták őt. A Debrecenbe visszakanyarodó ajándékhozó alakját Balogh Barnabás, a debreceni Karitatív Testület elnöke – az Magyar Református Szeretetszolgálat lelkész-igazgatója – öltötte fel a kisdiákok kedvéért.  Az ünnep ízeihez finomságok és Mikulás-csomagok járultak hozzá.

Gyermekrajzok ünnep előtt

A karácsonyt 36 gyermekrajz is megjelenítette a színpadon, a háttérben kifeszített vetítővásznon. A Vöröskereszt területi rajzpályázatára készültek. A nyerteseknek a program elején Bognár Péterné, a területi szervezet vezetője adta át a díjakat; Kovács Zoltánnak, a Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Intézet növendékének a különdíjat. A harmadik helyezettnek járó elismerést Kovács Márk János, a Vénkerti Általános Iskola tanulója vehette át. A második helyezést Tóth Laura nyerte szintén a Vénkerti Általános Iskolából.
Első helyezett: Inczédi Dorottya, a Vénkerti Általános Iskola diákja lett.

Orrom krumpli és hócsata

Bohóc bújt elő a paraván mögül, majd dallal, verssel, zenével, játékkal énekeltette, mozgatta meg és lelkesítette a gyerekeket az anzX-zenekar gyermekformációja. Négy jóbarát bújt álruhába, Bánszki Róza, Makai Károly, Dajka Kati és egy fiatal tehetség, Sánta Zsuzsi. Repült a műhógolyó, szólt a Jingl Bell, mikor besétált a Mikulás kedves, hiteles alakja.

Fiatalok a gyermekekért

Hegedűvel, gitárral és perkával búcsúztatott mindenkit a Traffic Band nevű zenekar. Tagjai Győrfi Ágnes, Hudák Csaba és Kurucz Marcell a debreceni Rock Suli közvetítésével értesültek a programról, s mint valamennyi fellépő, szereplő és közreműködő önkéntesként, ellenszolgáltatást nem kérve jöttek el. Az utolsó percekig karácsonyi díszeket készíttethetett, arcot festethetett a vöröskeresztes önkéntesekkel és megismerkedhetett Masits István festőművész protréival minden vendég.

 

Fotók: Gyarmati Gábor

***

Támogatók:
Hotel Lycium****Lézer Magánrendelő

Radics Zoltán mézeskalácsos

Gábor Tamás

Debreceni Vörösmarty Általános Iskola és AMI drámacsoportja

anzX-csoport gyermekformációja (Nefelejcs)

Traffic Band

Göncziné Szőke Edit Lenke

Gönczi Edit

Szőke Dávid

Bagi Vivien

Módosítás: ( 2016. december 16. péntek, 15:17 )  

IT-Nav Hungary - Webmail
http://www.veradas.hu - Adjon vért Ön is!

Közösségi oldalak