Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Magyar Vöröskereszt   Keresőszolgálat   Véradó Adatbázis   Véradásszervezés   Megyei Szervezetek   Magyar Ifjúsági Vöröskereszt

Címlap Hírek, közlemények Gyűjtés tánccal, dallal, bábjátékkal

Gyűjtés tánccal, dallal, bábjátékkal

E-mail Nyomtatás PDF

2016-ban is megtartotta szórakoztató adománygyűjtését a Magyar Vöröskereszt Debrecen Területi Szervezete a Kossuth téren a Karitatív Testület ’Add tovább’ című karácsonyi akciójához csatlakozva.

Fagypont alatt is kitartottak a színpadon és a gyűjtőhelyen az önkéntesek és a fellépők december 15-én, amikor a Magyar Vöröskereszt Debrecen Területi Szervezete fogadta az adományokat a Debreceni Karitatív Testület ’Add tovább’ című akciójában. A város civil szervezeteit összefogó programmal a helyi nehéz élethelyzetű nagycsaládokon, kisnyugdíjasokon, beteg, egyedülálló, nélkülöző embereken segítenek karácsony előtt.

Deszkákon kint és bent

Az ’Add tovább’ faházikóban megkezdődött a gyűjtés, közben a főtér színpadán az adományozásra motiváltak és ünnepi hangulatot teremtettek a Debreceni Vörösmarty Mihály Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézet diákjai: karácsonyi pantomimmel teremtett ünnepi hangulatot a drámacsoport, majd az elsősegélynyújtó és közlekedésbiztonsági bábjátékkal léptek fel az alsó tagozatosok. A bábjáték különdíjat nyert idén Budapesten, az Úton útfélen című közlekedésbiztonsági versenyen.

A programot Biró Judit énekesnő tette teljessé dalaival. – Judit nyerte el a Debrecen Hangja címet 2014-ben. Nem csak a hangja csodálatos, hanem a szíve is jó: elhivatott vöröskeresztes önkéntes és rendszeres véradó – mutatta be Bognár Péterné a Magyar Vöröskereszt Debrecen Területi Szervezetének vezetője.

Életmentő ifjúság

– A Vörösmarty-iskola kiemelkedően aktív vöröskeresztes bázisiskolánk magas taglétszámmal, rengeteg olyan programmal, amelyek a vöröskeresztes alapelveket, az ifjúság- és egészségvédelmet szolgálják – hangsúlyozta Gönczi Edit a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt megyei elnöke. Az akcióban ugyanis bemutatkozhattak a csatlakozó civil szervezetek.Tavaly a Nemzetközi és a Magyar Vöröskeresztet mutatták be, idén a hazai ifjúsági szervezet kapott szót.

– A Magyar Ifjúsági Vöröskereszt – ha úgy tetszik – idős, hiszen idén 95. születésnapját ünnepelte.  – Aki nem ismert bennünket eddig, az is találkozhatott tagjainkkal a Mihály-napi vásár elsősegélynyújtó járőrszolgálatán, látványos baleseti bemutatókon, egészségnapokon. Sőt akkor is összefuthatott velük, amikor nyaralt; hisz’ a Balatoni elsősegélynyújtó szolgálatban is részt veszünk. Nem egyszer mentettek életet tagjaink. Látható szolgálatunk mellett a kevésbé nyilvános is nagyon fontos: kortárs betegség- és drogmegelőzési programokat tartunk. Ebben és minden önálló akciónkban vöröskeresztes tanárelnökök és munkatársak segítségével, szükség szerint irányításával dolgozunk – foglalta össze a megyei ifjúsági elnök.

Fotók: Gyarmati Gábor

Módosítás: ( 2016. december 20. kedd, 16:54 )  

IT-Nav Hungary - Webmail
http://www.veradas.hu - Adjon vért Ön is!

Közösségi oldalak