Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Magyar Vöröskereszt   Keresőszolgálat   Véradó Adatbázis   Véradásszervezés   Megyei Szervezetek   Magyar Ifjúsági Vöröskereszt

Címlap Hírek, közlemények Ifjak adnak vért márciusban

Ifjak adnak vért márciusban

E-mail Nyomtatás PDF

A segítő szándék és az Országos Felsőoktatási Véradóverseny szellemében nyújtják segítő karjukat az egyetemista donorok március 22-én 9.00 és 16.00 óra között Debrecenben, a Veres Péter Kollégiumban.

Egy héttel március 15. után „adják vérüket” a Debreceni Egyetem diákjai: március 22-én 9.00 és 16.00 óra között a Veres Péter Kollégiumban (Böszörményi út 138.) várják őket a vöröskeresztes véradásszervezők. Az egyetemisták határozott célja, hogy három-három embertársuk életét megmentsék, miközben maguk felfrissüljenek és létfontosságú – más körülmények között költséges – szűrővizsgálatokon essenek át. Motiválja őket az is, hogy a véradás az Országos Felsőoktatási Véradóverseny része.

Féláron a Sárgulási Bálba

A hallgatókat – mint legutóbb kiderült – elsősorban a segítő szándék vezeti, ám várja őket meglepetés is. A közelgő Sárgulási Bálra 50%-os kedvezményt kap minden ifjú véradó. A vidám programot május 13-án a Böszörményi úti Campus Aulájában szervezi meg a Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Karának, s a Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Karának Hallgatói Önkormányzata. A bállal zárul a végzős hallgatók ’Sárgulási hete’.

Felvértezve TAJ-számmal és iratokkal

A Vöröskereszt véradásszervezői kérik az egyetemistákat, hogy a „bevetésre” feltétlenül hozzák magukkal személyi igazolványukat, lakcím- és TAJ-kártyájukat. Előtte étkezzenek a napszaknak megfelelően és igyanak sok folyadékot.

Módosítás: ( 2017. március 17. péntek, 09:24 )  

IT-Nav Hungary - Webmail
http://www.veradas.hu - Adjon vért Ön is!

Közösségi oldalak