Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Magyar Vöröskereszt   Keresőszolgálat   Véradó Adatbázis   Véradásszervezés   Megyei Szervezetek   Magyar Ifjúsági Vöröskereszt

Címlap Hírek, közlemények Készek a kisdedgondozásra

Készek a kisdedgondozásra

E-mail Nyomtatás PDF

Gyakorlati tudásukat mérték össze elsősorban a vöröskeresztes Megyei csecsemőgondozó verseny diákcsapatai a közelmúltban. Az országos döntőre a hajdúböszörményi Középkerti Általános Iskola és a balmazújvárosi Veres Péter Gimnázium utazik május végén.

Fürdették, etették és öltöztették a – képzeletbeli – kisdedet a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezetének csecsemőgondozó versenyének résztvevői a balmazújvárosi BSZC Veres Péter Gimnáziumában 2017. május 9-én. A verseny célja motiválni az általános és középiskolás diákokat a csecsemőgondozás megtanulására, hogy a fiatalok segíteni tudjanak szükség esetén, és természetesen a későbbiekben anyaként rutinosak legyenek. A szemléletre is hatni kíván a program, hogy a gyermekvállalás a fiatalok jövőképének része legyen.
A versenyen elsősorban a gyakorlatra helyezték a hangsúlyt a feladatok összeállítói, de a diákoknak számot kellett adni arról is, mit tudnak a 154 éves Vöröskeresztről, eszméiről és alapítójáról, hiszen az egyik állomáson a nemzetközi szervezetről szóló totó várta őket.

Összesen 7 csapat indult a versenyen, 3 általános iskolai és 4 középiskolai korosztályban. A fiatalabbak közül a hajdúböszörményi Középkerti Általános Iskola nyert, a 15-18 évesek mezőnyében a – házigazda – BSZC Veres Péter Gimnáziumának csapata.
A győztesekre vár a kihívás május 26-28. között Piliscsabán, ahol a verseny országos döntőjét rendezi meg a Magyar Vöröskereszt.

Módosítás: ( 2017. június 28. szerda, 15:16 )  

IT-Nav Hungary - Webmail
http://www.veradas.hu - Adjon vért Ön is!

Közösségi oldalak