Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Magyar Vöröskereszt   Keresőszolgálat   Véradó Adatbázis   Véradásszervezés   Megyei Szervezetek   Magyar Ifjúsági Vöröskereszt

Címlap Hírek, közlemények „Mutassunk példát, adjunk vért”

„Mutassunk példát, adjunk vért”

E-mail Nyomtatás PDF

Gyermeknapi programon kéri fel véradásra a szülőket és a 18-65 éves családtagokat a Magyar Vöröskereszt Debrecen Területi Szervezete május 27-én, szombaton 10-14 óra között a Kishegyesi úti Tesco bevásárlóközpontban.

A jövő generációira is gondol a Magyar Vörskereszt Debrecen Területi Szervezete, amikor családi napokon véradást szervez a felnőtteknek, s közben a fiatalokat foglalkoztatóval várja. 2017. május 27-én 10 és 14 óra között „Mutassunk példát, adjunk vért” – szlogennel várják a szülőket és 18-65 év közötti családtagokat a Kishegyesi úti Tesco bevásárlóközpontban a civil szervezet önkéntesei és munkatársai.
Logikai és szemléletfejlesztő, ismeretterjesztő vidám játékokba vonják be a gyerekeket a vöröskeresztesek a véradás alatt és utána a gyermeknap alkalmából rendezett programok végéig. A felnőtteknek javasolják a vérnyomás-, vércukorszűrést és testzsírarány-vizsgálatot is ezen a napon.

 

Irányítottan is adhat

Szombaton – és az összes vöröskeresztes kitelepült véradáson – irányítottan is adhatnak vért a donorok. A véradás e fajtájánál a donor megjelöli, kinek ajánlja fel a tőle levett vért. Erre leggyakrabban akkor van szükség, ha operáció előtt áll egy beteg, és az orvos jelzi, szükséges, hogy a hozzátartozók, ismerősök és mások ily’ módon segítsenek. Ha különbözik a donor vércsoportja a megjelölt emberétől, a beteg ugyanabban a mennyiségben csoportazonos vérkészítményt kap. Nagyon fontos, hogy az irányítás szándékát a jelentkezésnél megmondja a donor, és tudassa a beteg nevét/születési nevét, születési helyét, idejét , vércsoportját, TAJ-számát, az ellátó intézmény és osztály nevét, címét, a kezelőorvos nevét és elérhetőségét.

Iratainkat mindig érdemes magunknál tartanunk, a véradásra jelentkezéshez is szükség van személyi igazolványra,lakcím- és Taj-kártyára. A vöröskeresztesek arra is felhívják a figyelmet, hogy a donorok étkezzenek a napszaknak megfelelően és fogyasszanak sok folyadékot.

 

IT-Nav Hungary - Webmail
http://www.veradas.hu - Adjon vért Ön is!

Közösségi oldalak