Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Magyar Vöröskereszt   Keresőszolgálat   Véradó Adatbázis   Véradásszervezés   Megyei Szervezetek   Magyar Ifjúsági Vöröskereszt

Címlap Hírek, közlemények Életet menthetsz a strandon is

Életet menthetsz a strandon is

E-mail Nyomtatás PDF

Eszméletvesztés, vérző seb? – az elsősegélynyújtás ismereteire minden évszakban és bárhol szükség lehet. Hajdú-Bihar megyében online is jelentkezhetnek a tanfolyamokra és a vizsgákra, akik „tudni és tenni” szeretnének a bajban.


(Fotók: Gyarmati Gábor)

Önbizalommal és nyugodtabban indul nyaralni, aki pontosan tudja, mit tegyen, ha környezetében baleset történik, vagy rosszul lesz valaki. Fiatalok közt is igazán „menő” az, aki tudja és meri helyesen alkalmazni az újraélesztés, a sebellátás, az alapfokú elsősegélynyújtás fogásait. A mögöttünk álló években a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezetének két fiatal vöröskeresztesét is kitüntették Életmentő érdeméremmel. Egyikük a debreceni Nagyállomáson, a másik a Balatonon sikeres újraélesztést hajtott végre. Ők és mások, akik a mentők kiérkezéséig megfelelően ellátták a beteget, megmentették embertársuk életét, és súlyos állapotromlást, maradandó károsodásokat előztek meg. Hőstett ez a javából, olyan, amelyre mindenkinek jó érzés felkészülten állni, a legújabb ismereteket készség szinten tudni.

Gyorsan megtanulható

Bárki megtanulhatja és hasznossá válhat, ha baj van. Az alapfokú elsősegélynyújtás legfrissebb ismereteit korszerű eszközökön tanítják meg a szakemberek a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezetének Oktatási és Vizsgaközpontjában. Ráadásul gyors és látványos a képzés, hiszen másfél nap alatt elsajátíthatják a tanulók az elméletet és a gyakorlatot. Életszerű műsebeken gyakorolhatják ki az ellátást, hogy minél jobban helytállhassanak a való életben. A második nap vizsgával és a bizonylat átadásával zárul.

Jól jön a jogsihoz, frissíthető

Hasznos a nyári szünetben a jogosítványra is gondolni: az elsősegély-tanfolyam feltétele ennek is, és felesleges az utolsó percekben szaladgálni miatta.
Az ismeretek frissítésére is teremtenek alkalmat a vöröskeresztes szervezők. Aki régen tanulta az elsősegélynyújtást, néhány órás alkalmon felújíthatja ismereteit.

Online intézhető

Korszerű az ügymenet is: online jelentkezhet és informálódhat a tanfolyamokról, képzésekről a hajdubihar.voroskereszt.hu internetes felületen minden érdeklődő, és az anyagiakat rendezheti átutalással. A Magyar Vöröskereszt megyei Vizsgaközpontját az 52/316-330 és 316-679-es számokon érhetik el (címe: Debrecen, Hatvan u. 37.).

Módosítás: ( 2017. június 13. kedd, 13:34 )  

IT-Nav Hungary - Webmail
http://www.veradas.hu - Adjon vért Ön is!

Közösségi oldalak