Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Magyar Vöröskereszt   Keresőszolgálat   Véradó Adatbázis   Véradásszervezés   Megyei Szervezetek   Magyar Ifjúsági Vöröskereszt

Címlap Hírek, közlemények Vidám, fejlesztő nyaralás

Vidám, fejlesztő nyaralás

E-mail Nyomtatás PDF

Negyven hátrányos és halmozottan hátrányos körülményekkel élő gyermeket táboroztattak a vöröskeresztesek Hajdúnánáson.


Korszerű és régi aratógépeket néztek meg és próbáltak ki a fiatalok

„A jövőért aratunk” – címmel tartott tábort a Magyar Vöröskereszt Hajdúnánás Területi Szervezete és Óvodai alapszervezete a városban és vonzáskörzetében élő hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetben élő gyermekeknek a helyi Tedej Zrt. Integrált Közösségi és Szolgáltató Terének (IKSZT) épületében és kalandparkos-játszóteres környezetében július 31-augusztus 4. között.
Összesen 40 kisdiák vett részt a tábor programjain úgy, hogy az szüleiknek ez nem került pénzbe. Szociális és egészségi – mind a két hátránnyal érintett – alsó tagozatos gyerekek. A vöröskeresztesek úgy építették fel a programsort, hogy az a gyerekek sokoldalú fejlesztését, a hagyományőrzést és a humanitárius eszmék terjesztést is szolgálta.

Szerves eszközökkel a fejlesztésért

A hét témája az aratás volt, mely a célokat összefűzte és egybeesett az aktuális mezőgazdsági munkákkal. Sőt olyan téma, amely helybeliek múltját és jelenét is összekapcsolja. A gyerekek a táborban megismerték és – nyugdíjas önkénteseknek köszönhetően – ki is próbálták a hagyományos kézi aratást, megtekintették a régi gépi eljárást, majd a legkorszerűbb eszközöket.

A vöröskeresztes tábor egyik komplex, fejlesztő programja népmesék feldolgozására épült. Nyelvi, irodalmi, kommunikációs, szociális és etikai rétegeket mozgatott meg a csoportbontásban megvalósuló foglalkozás.

A gyerekeket többször elvitték kirándulni, s közben a környező élővilággal, a gyógynövényekkel is megismertették őket a nyugdíjas vöröskeresztes önkéntesek.

Egyéb fejlesztő célokat is szolgált a hét: a napirend kialakítást, toleranciafejlesztést, kommunikációs, finommotoros képességek építését.


A tábor fotóalbuma megtekinthető a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezetének Facebook-oldlalán: https://www.facebook.com/pg/hajdubiharmegye.voroskereszt/photos/?ref=page_internal

Módosítás: ( 2017. szeptember 05. kedd, 11:25 )  

IT-Nav Hungary - Webmail
http://www.veradas.hu - Adjon vért Ön is!

Közösségi oldalak