Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Magyar Vöröskereszt   Keresőszolgálat   Véradó Adatbázis   Véradásszervezés   Megyei Szervezetek   Magyar Ifjúsági Vöröskereszt

Címlap Hírek, közlemények ’56 vöröskeresztes és mentős hősei

’56 vöröskeresztes és mentős hősei

E-mail Nyomtatás PDF

A történelem elevenébe léphetünk a a Debreceni Művelődési Központ Újkerti Közösségi Házában (4032 Debrecen, Jerikó u.17-19.), ahol „A Vöröskereszt és a Mentőszolgálat tevékenysége, helytállása a forradalom és szabadságharc időszakában” címmel nyílt kiállítás, mely október 20-november 16. között megtekinthető kísérőprogramjaival együtt.


Tudta, hogy nem tisztelték a Vöröskereszt jelét a forradalom leverői, és életüket kockáztatták a mentős szakemberek és önkéntesek, mert a szovjetek tüzet lőttek a mentőautókra, és a sebesülteket mentő emberekre is? Hogy életmentő önkéntesek, mentőorvosok és ápolók haltak hősi halált, vagy szereztek életüket megnyomorító sérüléseket?

Tudta, hogy a Magyar Vöröskereszt 1956 októberében a Nemzetközi Bizottságtól kapott segítséget: vérplazmát, vértranszfúziós felszereléseket és kötszereket, építőanyagokat? Majd a humanitárius szervezet egészségügyben, menekítésben és családegyesítésben segédkezett?

Hogy a forradalom vérbefojtása után menesztették a Magyar Vöröskereszt élén álló orvosprofesszorokat? Elmarasztalták az Országos Mentőszolgálat vezetőjét, mert „túl aktívak voltak”, és nem csak a szovjet katonákat mentették?

S hogy Elvis Presly felszólalt az '56-os mártírok és menekültek mellett az Ed Sullivan koncerten. Kérte rajongóit, küldjenek adományokat a nemzetközi Vöröskereszt közvetítésével, akikért egy dalt írt, s el is énekelte?

Minderről és még sok fontos információról pontosan tájékozódhat most és a következő hetekben a Debreceni Művelődési Központ Újkerti Közösségi Házában (4032 Debrecen, Jerikó u.17-19.), a „A Vöröskereszt és a Mentőszolgálat tevékenysége, helytállása a forradalom és szabadságharc időszakában” címmel nyílt kiállítás, mely október 20-november 16. között megtekinthető kísérőprogramjaival együtt.

Elvis Presly értünk énekel 1956-ban: https://www.youtube.com/watch?v=Yh9_FvK_uUg

Módosítás: ( 2017. október 24. kedd, 13:19 )  

IT-Nav Hungary - Webmail
http://www.veradas.hu - Adjon vért Ön is!

Közösségi oldalak