Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Magyar Vöröskereszt   Keresőszolgálat   Véradó Adatbázis   Véradásszervezés   Megyei Szervezetek   Magyar Ifjúsági Vöröskereszt

Címlap Hírek, közlemények Bábszínház és ajándék 200 gyermeknek

Bábszínház és ajándék 200 gyermeknek

E-mail Nyomtatás PDF

Varázslatos mesevilágban időzött, majd a Mikulástól ajándékot kapott 200 debreceni gyermek a Magyar Vöröskereszt Debrecen Területi Szervezetének Gyermekkarácsonyán a Vojtina Bábszínházban.


Személyesen a Mikulástól (Fotók: Gyarmati Gábor)

Krampuszok, bábok, az őket megelevenítő színészek, báj, varázslat, tanulság: Holle Anyó csodálatos, tanító és gyógyító meséjét nézhette meg 200 – nehéz körülményekkel élő családban nevelkedő – debreceni gyermek december 14-én a Magyar Vöröskereszt Gyermekkarácsonyán a Vojtina Bábszínházban.

 


Jótett helyébe jót várj! (Holle Anyó meséje a 'Vojtina' színpadán)

A gyerekek részeseivé váltak a mesének, együtt énekeltek a szereplőkkel, a széksorok mozogtak a dalok ritmusára. A bábjátékot krampuszok mókázása előzte meg. A színházi előadás után Mikulás érkezett; beszélgetett a kisdiákokkal, megénekeltette őket, majd Mikulás-csomagot, és játékokat ajándékozott a kicsiknek. Minden gyermek személyesen kiválaszthatta játékát.  Az ünnepet vendéglátás zárta a színház előterében.


Mindenki választott ajándékot

***

Sok gyermek álmát sikerült teljesíteni a Magyar Vöröskereszt Debrecen Területi Szervezetének Gyermekkarácsonyán. A Vojtina Bábszínház az előadást adományként adta – Asbóth Anikó igazgató asszony első szóra igent mondott az együttműködésre, a színészek, technikusok, munkatársak mind ellenszolgáltatást nem kérve vállalták a délutánt. Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata is engedélyezte a bábszínház használatát a jó ügyért. A Mikulást és a krampuszaikat színészeik alakították. Az Mikulás-csomagot a gyűjtések édességeiből állították össze a szervezők, a játékokat a Lézer Magánrendelő felajánlásából vásárolhatta meg a szervezet – mint az elmúlt években.
A finomságokat a Radics Mézeskalács ajándékozta a 2017-es Gyermekkarácsonyra. A képriportot Gyarmati Gábor önkéntesünk készítette.

A képriport megtekinhető a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei és Debrecen Területi Szervezetének Facebook-oldalán:

https://www.facebook.com/pg/hajdubiharmegye.voroskereszt/photos/?tab=album&album_id=1569396569821048

https://www.facebook.com/pg/Debreceni-V%C3%B6r%C3%B6skereszt-1753849618207205/photos/?ref=page_internal

Módosítás: ( 2018. január 09. kedd, 11:36 )  

IT-Nav Hungary - Webmail
http://www.veradas.hu - Adjon vért Ön is!

Közösségi oldalak