Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Magyar Vöröskereszt   Keresőszolgálat   Véradó Adatbázis   Véradásszervezés   Megyei Szervezetek   Magyar Ifjúsági Vöröskereszt

Címlap Hírek, közlemények Forradalmi véradás a Naplóban

Forradalmi véradás a Naplóban

E-mail Nyomtatás PDF

Kolbásszal, sörrel és meglepetéssel várják a véradókat a debreceni vöröskeresztesek a Napló Székházban  március elsején.

 

Március elseje, a tavasz első napja, walesben nemzeti ünnep, a bolgárok a honfoglalásukhoz is kötődő martenica-babát készítik el ezen a napon. „Nyissa a tavaszt véradással!” – javasolják a  Magyar Vöröskereszt Debrecen Területi Szervezetének véradószervezői, hiszen március 1-én 13.30 és 17.30 között tartják a nosztalgia-véradást a Napló Székházban (Debrecen, Dósa nádor tér 10.).

 

Kokárda a hősöknek

A közelgő nemzeti ünnepünkre is emlékeztetnek a szervezők ezen a napon, s minden donornak kokárdát adnak, amit vöröskeresztes önkéntesek készítenek az alkalomra. Így a mindennapok csendes hőseinek, a véradóknak, ezzel már nem kell készülniük. Természetesen a véradás után mindenkit kolbásszal és sörrel vendégelnek meg, ahogy az már hagyománnyá vált a „naplós véradáson”.

Mint minden alkalommal, most is emlékeztetik a véradókat a szervezők, hogy hozzák magukkal a jelentkezéshez irataikat (személyazonosító igazolványukat, lakcím- és TAJ-kártyájukat), étkezzenek a napszaknak megfelelően, és fogyasszanak bőségesen folyadékot.

Módosítás: ( 2018. február 26. hétfő, 08:58 )  

IT-Nav Hungary - Webmail
http://www.veradas.hu - Adjon vért Ön is!

Közösségi oldalak