Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Magyar Vöröskereszt   Keresőszolgálat   Véradó Adatbázis   Véradásszervezés   Megyei Szervezetek   Magyar Ifjúsági Vöröskereszt

Címlap Hírek, közlemények Elsősegély korlátok nélkül

Elsősegély korlátok nélkül

E-mail Nyomtatás PDF

Először tartott elsősegélynyújtó képzést büntetés-végrehajtási intézetben a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezete 2016. április 16-19. között.


Forrás: Hajdú-Bihar Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet

A Vöröskereszt alaptevékenységeinek egyike e tudás népszerűsítése, s oktatása a társadalom minél szélesebb körében. Humanitárius szempontból is fontos, hogy a fogvatartott embereknek elérhető volt az alapfokú elsősegélynyújtás ismereteinek megszerzése.  Erre a megyei szervezet és a Hajdú-Bihar Megyei Büntetés-végrahajtási Intézet között létrejött együttműködési megállapodás teremtett lehetőséget.Az oktatók kihívásnak érezték, hogy egészen új helyzetben és környezetben kell oktatniuk. Gyakorlatorientált képzést tartottak, hogy a résztvevők baleset vagy rosszullét esetén alkalmazni tudják az életmentő fogásokat a mentő megérkezéséig. A résztvevők érdeklődéssel fogadták a felkészítést, érezhetően örültek a lehetőségnek. Aktívan bekapcsolódtak az újraélesztés, a sebek és a rosszullétes betegek ellátásának feladataiba, sőt megosztották saját tapasztalataikat, élményeiket is az oktatókkal.
A Vöröskereszt munkatársai értékesnek és hasznosnak ítélték meg az újszerű kezdeményezést, bíznak abban, hogy a jövőben folytatódik az együttműködés és az oktatás.

Módosítás: ( 2018. április 24. kedd, 10:04 )  

IT-Nav Hungary - Webmail
http://www.veradas.hu - Adjon vért Ön is!

Közösségi oldalak