Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Magyar Vöröskereszt   Keresőszolgálat   Véradó Adatbázis   Véradásszervezés   Megyei Szervezetek   Magyar Ifjúsági Vöröskereszt

Címlap Hírek, közlemények Új vöröskeresztes bázisiskola megyénkben

Új vöröskeresztes bázisiskola megyénkben

E-mail Nyomtatás PDF

Felavatták a hajdúk fővárosának első vöröskeresztes bázisiskoláját csütörtökön. A Hajdúböszörményi Bocskai István Általános Iskola példátlanul magas szinten szolgálja a szervezet humanitárius szemléletét és ügyeit.

– Szuahéli nyelven is megtanuljuk a Nemzetközi Vöröskereszt 7 alapelvét, s álmukban is fújjuk – ez azoknak a tréfás fordulatoknak az egyike volt, amelyet Kovács Dávid, a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt szakmai vezetője csempészett a Hajdúböszörményi Bocskai István Általános Iskola diákjainak játékos fogadalmába május 10-én. Ezen a napon Magyar Ifjúsági Vöröskereszt Bázisiskolájává avatták a ’Bocskait’. – Nem volt kérdés, hogy ezt az iskolát választjuk, hiszen még nem láttunk ilyen sokoldalú, tartalmas pályázatot a témában – hangsúlyozta a szakmai vezető.

 

A Magyar Ifjúsági Vöröskereszt bázisiskolai programját 2001-ben indította azzal a céllal, hogy a Vöröskereszt által képviselt értékek és tevékenységek terjesztésével szolgálja a fiatalok fejlődését és jövőjét. Megyénkben 8 aktív bázisiskola működött, a ’Bocskai’-val 9-re nőtt ez a szám. Felsorolni is nehéz az iskola vöröskeresztes-humanitárius érdemeit: 480 diákjának több, mint 20 %-a Vöröskereszt tagja. Itt hozták létre a szervezet égisze alatt azt az Egészségklubot, mely mára városi szintű aktivitás. Az iskola régen elkötelezett az elsősegélynyújtás, a véradásszervezés, az egészségfejlesztés, a közösségi és karitatív tevékenységek mellett. Nyáron sokan felkapták a fejüket az Accor-csoport jótékonysági kerékpártúrájának hírére, amelynek célpontja az iskola volt. Kiemelkedő szociális és egészségvédelmi tevékenységével nyerte el a csapat támogatását. A ’Bocskai’ együttműködik a Magyar Vöröskereszt Hajdúböszörmény Területi Szervezetével – tájékoztatott Ujvárosy Andrásné, a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezetének igazgatója. Hangsúlyozta, hogy az iskola egy sor elsősegélynyújtó és kisded-, csecsemőgondozó versenyen ért el dobogós helyezést a területi, megyei fordulón, és többször eredményesen szerepelt az országos döntőben is.

 

Kedves, fiatalos tábla foglalja magába mindezt 2018. május 10-től. A bázisiskolák szimbólumát Kovács Dávid ifjúsági szakmai vezető és Csordás Krisztina, a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt alelnöke avatták fel.

A fotókat Tancsik Róbert, a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt régiós elnöke készítette

Módosítás: ( 2018. május 13. vasárnap, 12:56 )  

IT-Nav Hungary - Webmail
http://www.veradas.hu - Adjon vért Ön is!

Közösségi oldalak