Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Magyar Vöröskereszt   Keresőszolgálat   Véradó Adatbázis   Véradásszervezés   Megyei Szervezetek   Magyar Ifjúsági Vöröskereszt

Címlap Hírek, közlemények Ingyenes elsősegélyprogram a Vöröskeresztnél

Ingyenes elsősegélyprogram a Vöröskeresztnél

E-mail Nyomtatás PDF

Novemberben a vércukorszint-változás okozta rosszullét ellátása a fő téma a mindennapi életben előforduló rosszullétek mellett az elsősegélynyújtást népszerűsítő és oktató Hősképző programban a Hajdú-Bihar Megyei Vizsgaközpontban is.

December 20-ig tart a Magyar Vöröskereszt Hősképző programja, amelynek foglalkozásain ingyen oktatják és népszerűsítik az elsősegélynyújtást. A Hajdú-Bihar megyei jelentkezőket Debrecenben a Hatvan u. 37. alatt működő Oktatási és Vizsgaközpontban várják. Olyan rosszullétek, kisebb balesetek ellátásába vezetik be a tanulókat, amelyekkel a mindennapi életben találkozhatnak. Októberben indult az akció, akkor az újraélesztés volt a vezértéma. November 14. a cukorbetegek világnapja, ezért az év 10. hónapjában fókuszba kerülnek azok a rosszullétek, amelyek a vércukorszint rendellenességeivel függnek össze. Decemberben a hideg, havas évszakra jellemző kisebb balesetek állnak majd a foglalkozások középpontjában.

Defibrillátor készenlétben és oktatásra

A minden megyében megvalósuló programban a Magyar Vöröskereszt 25 defibrillátort vásárolt megyei szervezeteinek, köztük a hajdú-biharinak is. A készülék használatát is elsajátítják a „leendő hősök”, és természetesen szükség esetén éles helyzetben bevethetőek a műszerek (amelyek SaverOne PAD max 200J típusú félautomata defibrillátorok). Megyénkben novemberben eddig 200 embernek tanítottak elsősegélynyújtást a Hősképző programban.


Szentpéterszegi hősjelöltek

Jelentkezni és bővebb információt kérni a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Vizsgaközpontjában tudnak az érdeklődők megyénkben (a fenti címen vagy a 52/ 316-330-as telefonszámon).

A Magyar Vöröskereszt Országos fejlesztési projektje az EFOP 2.2.15-16-2017-00002 kódszámú pályázatban, az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg 2017. július 1 – 2020. június 30. között.

 

IT-Nav Hungary - Webmail
http://www.veradas.hu - Adjon vért Ön is!

Közösségi oldalak