Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Magyar Vöröskereszt   Keresőszolgálat   Véradó Adatbázis   Véradásszervezés   Megyei Szervezetek   Magyar Ifjúsági Vöröskereszt

Címlap Hírek, közlemények Először avatott bázisovit ’Debrecen’

Először avatott bázisovit ’Debrecen’

E-mail Nyomtatás PDF

A Vöröskereszt humanitárius szemléletére, empátiára, segítőkészségre, egészséges életmódra neveli, és az elsősegélynyújtás ismereteit óvodás korúaknak megfelelő formában adja át a Magyar Vöröskereszt Debrecen Területi Szervezetének új bázisóvodája, a debreceni Görgey Utcai Óvoda.

A Magyar Vöröskereszt bázisának lenni nemes küldetés, melynek céljai összecsengtek a debreceni Görgey Utcai Óvoda pedagógiai programjával – mondta Erdélyi Edit Tünde óvodavezető. Az óvodát mint Debrecen első bázisoviját 2019. február 22-én avatta fel a Vöröskereszt, miután az intézmény megfelelt a szigorú feltételeknek. Az elismerő címet szimbolizáló táblát Kondor Bernadett, a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt alelnöke adta át.


Kondor Bernadett az MIVK alelnöke és Erdélyi Edit óvodavezető

Magyar Vöröskereszt 2010-ben indította el a bázisiskolai és -óvodai programját, hogy a vöröskeresztes humanitárius szemléletet, az egészséges életmódot és a Vöröskereszt közérdekű tevékenységeit (elsősegélynyújtás, véradásszervezés) a korosztálynak megfelelő formában megalapozza és/vagy terjessze az intézmény pedagógusainak és a szülők együttműködésével. A Vöröskereszt a szakmai háttérben, a programok megszervezésében, képzésekben is hátteret ad a bázisainak.

’Mert maguknak teremtik a jövőt’

Új programelem a Görgey Utcai Óvoda életében a véradásszervezés. A közelmúltban szervezték az elsőt, amelyen szép számmal részt vettek a szülők.


Bognár Péterné MVK Debrecen Területi Szervezetének vezetője

– Minden körülmények között segíteni a bajba jutott, a szenvedő embereken, ez a nemzetközi Vöröskereszt küldetése több, mint 155 éve – hangsúlyozta Bognár Péterné a Magyar Vöröskereszt Debrecen Területi Szervezetének vezetője. Mint elmondta, a szervezethez szinte az egész Föld, több mint 200 ország, csatlakozott. Háborúban, katasztrófa idején a Vöröskereszt megjelenik, és segít az embereknek. Békeidőben mit tesz? Azzal segít, amire szükség van: segít a szegényeken, hogy csökkentse a szenvedést, és olyan programokat valósít meg, mint ez itt és most. A következő generáció tagjai egészséges fiatal felnőttek legyenek, akiket a humanitás vezet, érték számukra az önkéntesség. Van, amit játékosan megtanulhatnak, de nagyon fontos a példa, elsősorban a szülők példamutatása. Nagyon értékes és tiszteletre méltó döntés, hogy ők is csatlakoztak a programhoz, és a Vöröskereszt világméretű szervezetéhez.

A rendezvény fotói megtekinthetőek Facebook-oldalunkon: https://www.facebook.com/pg/hajdubiharmegye.voroskereszt/photos/?tab=album&album_id=2125577387536294

Módosítás: ( 2019. február 26. kedd, 14:42 )  

IT-Nav Hungary - Webmail
http://www.veradas.hu - Adjon vért Ön is!

Közösségi oldalak