Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Magyar Vöröskereszt   Keresőszolgálat   Véradó Adatbázis   Véradásszervezés   Megyei Szervezetek   Magyar Ifjúsági Vöröskereszt

Címlap Hírek, közlemények Eszközök az ötletekhez: a sikeres véradásszervezés titka

Eszközök az ötletekhez: a sikeres véradásszervezés titka

E-mail Nyomtatás PDF

Kreativitás, szorgalom, kitartás: az életmentés közérdekű ügyéért időt, fáradságot nem sajnáltak a Magyar Vöröskereszt alapszervezetének tagjai Hajdúszoboszlón, a Kossuth utcában. Így mikor eszközökre lett szükségük, „nyert ügyük volt”.

 

 

Ötletben mindig is bővelkedett a Kossuth Utcai Lakóterületi Alapszervezet, ha véradásszervezésről volt szó. A Magyar Vöröskereszt Hajdúszoboszló Területi Szervezetének egyik legaktívabb alapszervezetének tagjai azonban megtapasztalták, hogy eredményeik megtartásához esetenként eszközökre is szükség van, azok megvásárlásához pedig forrásra. Bár kreativitásukat bevetve, időt és fáradságot nem sajnálva megkeresték a véradások költséghatékony népszerűsítésének útjait: a helyi televízióban, a nyomtatott és az online sajtóorgánumokban, s a Facebookon hirdették azokat. A behívók kiküldését e-mail küldésével egészítették ki. A véradókat rendszeresen ajándékokkal lepték meg helyi művészeknek és vállalkozóknak köszönhetően.

 

Jókor érkezett a segítség

2016-ban azonban olyan eszközökre lett szükségük, amelyek beszerzése meghaladta anyagi lehetőségeiket: az aktuális véradások hirdetéséhez Roll-upokra, a donormegbecsüléshez pedig egy különleges köszönőkártyára. Utóbbit egyszer sikerült kis mennyiségben elkészíttetniük – a donorok azóta is várják. A kis lapocskán megköszönték a donornak az aznapi véradást a Vöröskereszt nevében, és személyre szólóan feltüntetették a következő véradás időpontját. A véradók nagyon örültek, hogy a tettüket megbecsülő emlék- és emlékeztető kártyát kaptak a véradás után. Otthon kitették a falra vagy az íróasztalukra.
Éppen jókor érkezett a Magyar Vöröskereszt 2016-os VTA  című kiírása, amelynek „A” komponensében  véradásszervezéshez szükséges eszközökre pályázott az alapszervezett, és nyert.

Az összegből 2 Roll-upot készíttettek a „Kossuth utcai tagok” kiváló nyomdai minőségben 2016. július elejére. A marketingeszközökkel a véradást népszerűsítik minden véradáson, és a vöröskeresztes rendezvényeiken is. Az összecsukható táblákon a hazai véradás kommunikációjában ismert kedves vércseppecskék – a véradásra tartó fiú- és lánycsepp, valamint egy csokrot tartó kis figura – állnak motiváló szövegek mellett. Az egyik Roll-up felirata: „Mi már életet mentettünk, légy Te is a csoda része!”, a másiké: „Segíts, mert az élet ott van minden cseppben!”
Ugyanebben a hónapban a donorok örömére megkezdhették a köszönőkártyák osztását is, hiszen a pályázati pénzből megterveztették azokat, majd 600 el is készült belőlük. A rendszeres véradók akár versenyt is rendezhetnek a gyűjtésükből.

Motiváló támogatás

Az alapszervezet tagjai szerint nagyon fontos a sikeres véradásszervezéshez a „bemeneti és a kimeneti” szakasz, vagyis az előkészítés és a donormegbecsülés – ezért nagyon örültek annak, hogy mindkét fázishoz eszközökkel gyarapodhattak. Ami az ötleteket, a szorgalmat és a kitartást illeti, egyre gazdagabbak bennük, főleg azután, hogy munkájuk e nyertes pályázattal elismerést és motivációt kapott az Országos Igazgatóságtól.

Módosítás: ( 2016. augusztus 04. csütörtök, 14:31 )  

IT-Nav Hungary - Webmail
http://www.veradas.hu - Adjon vért Ön is!

Közösségi oldalak