Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Magyar Vöröskereszt   Keresőszolgálat   Véradó Adatbázis   Véradásszervezés   Megyei Szervezetek   Magyar Ifjúsági Vöröskereszt

Címlap Hírek, közlemények Véradókamion, szűrőbusz az expón

Véradókamion, szűrőbusz az expón

E-mail Nyomtatás PDF

Belépőjegyet kap a Hajdúsági Expo és Traktorhúzó Európa Kupa szombati programjaira mindenki, aki vért ad augusztus 12-én a Magyar Vöröskereszt hajdúböszörményi véradásán.

Véradáskarnevált tart a Magyar Vöröskereszt Hajdúböszörmény Területi Szervezete egyik alapszervezetével a Hajdúsági Expo és Nemzetközi Traktorhúzó Európa Kupa nulladik napján, augusztus 12-én. Kiszáll a vöröskeresztes véradókamion, melyben kényelmesen, légkondicionált térben adhatnak vért a segítő szándékú emberek 11:00 és 16:00 óra között.  A látványos jármű az expo területén – a Széchenyi István Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskola épületénél – áll majd.

 

Nosztalgia-véradás

Virslis menüvel vendégelnek meg minden donort a vöröskeresztesek, és a meglepetéseket egy igazán értékes ajándékkal teszik teljessé: minden donor belépőjegyet kap az expo következő, látványos napjára.

Szűrőbusz és vöröskeresztes traktor

Míg a szülők vért adnak, a gyerekeket véradással kapcsolatos interaktív játékok, tesztek, kézműves feladatok várják a vöröskeresztes sátorban. Egészséges életmódról szóló vidám, játékos feladatokba is bevonják őket a vöröskeresztes önkéntesek, munkatársak.  A felnőttek figyelmét is fel kívánják hívni egészségük megőrzésére, és az alapvető vizsgálatok fontosságára. A nemzetközi rendezvényre ezért egy másik jármű is eljön: a Szűrőbusz, amiben vitalitásvizsgálatot tartanak a szakemberek.

A hangulatteremtés és a tájékoztatás a célja a véradáskarnevált kísérő meglepetésnek: a nap programjaihoz csatlakozik egy vöröskeresztes traktor is, persze a versenyen kívül. A jármű a véradás és a szűrések közérdekű híreivel, információival járja a belvárost augusztus 12-én, a véradás napján. A gépet a programot szervező helyi munkahelyi vöröskeresztes alapszervezet – a Hajdúböszörményi Béke Mezőgazdasági Kft. biztosítja.

***

•    A véradáskarnevált a Magyar Vöröskereszt VTA című pályázatának „B” komponenséből szervezte meg a Magyar Vöröskereszt Hajdúböszörmény Területi Szervezete és a Hajdúböszörményi Béke Mezőgazdasági Kft. Vöröskereszt Alapszervezete.

•    A donorok belépőjegyét Hajdúböszörmény Város Önkormányzata, a Hajdúböszörményi Traktorhúzó Egyesület és a Keleti Fejlesztő Iroda Kft. adja.

Módosítás: ( 2016. augusztus 05. péntek, 15:09 )  

IT-Nav Hungary - Webmail
http://www.veradas.hu - Adjon vért Ön is!

Közösségi oldalak