Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Magyar Vöröskereszt   Keresőszolgálat   Véradó Adatbázis   Véradásszervezés   Megyei Szervezetek   Magyar Ifjúsági Vöröskereszt

Címlap Hírek, közlemények Vér folyik 13-án a Polgári Fürdőben

Vér folyik 13-án a Polgári Fürdőben

E-mail Nyomtatás PDF

Fenik a fogukat, porolják palástjukat és készítik a naptejet a „vámpírok” Polgáron, hiszen idén is megtartja a Vámpírok éjszakája című gegekkel teli véradónapot  a helyi vöröskeresztes szervezet.

Három ember életét is megmentheti, aki vért ad! – idén erre határozottan felhívják a 18-65 év közötti polgáriak figyelmét az augusztus 13-i véradás előtt a helyi „vámpírok”, hiszen négy éve e forró augusztusi napon  a „Vámpírok szaga” lengi körül az augusztusi véradónapot a városban.

Magas a nevetés kockázata

 

Aki először találkozik a programmal, annak úgy tűnhet, hogy augusztus 13-án bohókás véradást szervez Vámpírok éjszakája címmel a Magyar Vöröskereszt Polgári Alapszervezete, immár ötödik éve: 8:00 és 15.30 között várják a donorokat a Városgondokság épületében (Fürdő u. 2.). Minden véradó belépőjegyet kap a szemközti Strandfürdőbe, ahol reggel 9.00-től kifulladásig (vagy vízbe borulásig) tartanak a tréfás, vámpírmotívumra épülő jelmezes programok. Az előrejelzések szerint a vámpírtámadás veszélyénél jóval valószínűbb a nevetőgörcs és a belefeledkezés kockázata, ezért mindenkit szeretettel várnak a szervezők.

 

Habparti és vámpír-boszi harc

Boszorkányszombatra esik a véradás, ezért előkerülnek e különös seprűs lények is. Reggel gongütésre 12 óvónő boszorkánnyá változik, és 9.00 órakor eljárja – a Vámpírok bálja című film zenéjére – a vámpírcsalogató táncot. A tánc után habpartival varázsolnak el mindenkit. Aki véletlenül nem varázsolódna el, és a helyi Katasztrófavédelem munkatársait látja habot fújni a helyszínen, meg is köszönheti nekik a  nagyvonalú mókát.
Hamarosan átalakulhat rémes  lénnyé mindenki, aki szeretne – csak a vöröskeresztesektől kell jelmezt és álarcot kérnie –, és sorjáznak a próbatételek: a vámpírvágta, a véraláfutás, a vámpírkoktél-ivás, frászkarika, vámpírok és banyák harca a várért. Ha háziasszonyokat is kihívás fogadja idén: vámpírsütiversenyen indul minden borzalmasan finom desszert. A legsikeresebb rémséges receptekből füzet készül.

A napfényre merészkedő vámpírokat, nevetőgörcsnek kitett társaikat és mindenki mást szűrésekre invitálnak a helyi járóbeteg szakellátó központ munkatársai vérnyomás-, vércukor-, testtömegindex-, haskörfogat-, boka-kar-index- és részletes koleszterin-vizsgálatokkal, sőt egyéb egészségügyi mérésekkel is.

Módosítás: ( 2016. augusztus 05. péntek, 15:26 )  

IT-Nav Hungary - Webmail
http://www.veradas.hu - Adjon vért Ön is!

Közösségi oldalak