Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Magyar Vöröskereszt   Keresőszolgálat   Véradó Adatbázis   Véradásszervezés   Megyei Szervezetek   Magyar Ifjúsági Vöröskereszt

Címlap Ifjúsági Vöröskereszt
Ifjúsági Vöröskereszt

„Negyvennégyen sebesültek meg több helyszínen”

E-mail Nyomtatás PDF

A Vöröskereszt Hajú-Bihar Megyei Szervezetének 44 önkéntese segédkezett az Országos Mentőversenyen Hajdúszoboszlón.

Mentősverseny

Felbolydult a város, mentők, tűzoltók cikáztak május 18-20. között Hajdúszoboszlón. Az Országos Mentőverseny látványos balesetszimulációs helyszínei okozták a meglepetést. Köztük az a vonatbaleset, amelyben 33 sérültet kellett ellátnia a 21 versenyző mentős csapatnak.

Módosítás: ( 2014. december 19. péntek, 15:20 ) Bővebben...
 

„Elhárult a zombivész:” 122-en adtak vért

E-mail Nyomtatás PDF

„Donorok sokasága mentette meg a zombivésztől a várost” pénteken a Fórum Debrecen Bevásárlóközpontban a The Walking Dead című filmsorozatra épülő különleges véradáson, melyért a FOX Televízió fogott össze a Magyar Vöröskereszt Debrecen Területi Szervezetével.
Az ügyért kiálltak véradással és önkéntes munkával a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezetének ifjúsági vöröskeresztesei. Hegedűs Réka, hajdúszoboszlói „ifis” tag véradása után elővette fegyvertárát a jó ügyért:
műsebkészítéssel egészítette ki a nemzetközi akciót. Gönczy Edit megyei ifjúsági elnököt semmi sem tántoríthatta el a véradástól ezen a napon.


Megtelt a „Vérbutik” szeptember 30-án Debrecenben; 122-en jelentkeztek véradásra, s közülük 77-en adhattak vért a szűrővizsgálatok után. Mind a 122 jelentkező kapott olyan relíkviákat, amelyek véresen komolyan megidézték a The Walking Dead filmsorozat legújabb évadát. Nem csak véres pólókban, injekciós tűre emlékeztető tollakkal és véres bögrékkel hagyták el az akció helyszínét a véradók, hanem vérző homlokkal, karokkal és kezekkel is – jókedvük elárulta, hogy kutya bajuk, csak jelentkeztek a műsebekért Rékánál.

Módosítás: ( 2016. október 04. kedd, 15:07 ) Bővebben...
 

„A legjobb krampuszok” – ünnepre készülünk

E-mail Nyomtatás PDF

Karácsonyi, ünnepváró portékákat, képeslapokat, gyertyákat, apró míves munkákat készítettek november 12-én az Ifjúsági Vöröskereszt tagjai Püspökladányban. A Területi Szervezet fiataljai december 10-én az első Krampuszfesztiválon árulják majd kézműves tárgyaikat, majd a december 18-i Karácsonyi vásáron. Az összegyűlt pénz a helyi vöröskeresztes ügyet szolgálja.

Belső indíttatásból

Természetesen szólítja magához a fiatalokat a püspökladányi Vöröskereszt: ifjúsági szervezete klub formában működik. A programokat a korosztály érdeklődése, szükségletei alakítják, és munkatársaink – alulról szerveződő – közösséget teremtenek. Az ifjak eközben belső indíttatásból állnak az emberiesség vöröskeresztes ügyei mellé.

 

Sikeresen versenyeztek a megye diákjai

E-mail Nyomtatás PDF

Hatodik helyezést értek az HIV/AIDS-megelőző versenyen a balmazújvárosi Veres Péter Gimnázium és Szakközépiskola végzős diákjai. Csapatuk képviselte Hajdú-Bihar megyét a Magyar Vöröskereszt országos versenyén december 1-én, a betegség elleni világnapon Budapesten.

Szilágyi Vandának, Pinczés Ágnesnek és Szabó Nikolettnek 18 csapattal kellett összemérnie tudását a Vöröskereszt  Arany János utcai központjában. A gimnázium növendékei évről évre sikeresen teljesítik a megyei és az országos forduló feladatait. Részvételük célja, hogy minél többet tudjanak a betegség megelőzéséről, és ismereteiket megosszák kortársaikkal.

 

Segítettek az év eleji rajtban

E-mail Nyomtatás PDF

Tanszercsomagot adtak át Hajdúnánáson nehéz körülmények közt élő családoknak a Magyar Vöröskereszt Területi Szervezetének irodájában augusztus 30-án.

Minden általános iskolát bevont tanszergyűjtési akciójába nyáron a Magyar Vöröskereszt Hajdúnánási Területi Szervezete 2018-ban. Június 15. és augusztus 15. között nem csak munkatársai és felnőtt önkéntesei, hanem az ifjúsági tagok és a vöröskeresztes tanárelnökök is aktívan segítették az ügyet; füzeteket, tollakat, oktatási eszközöket gyűjtöttek, és perselyeztek – azaz pénzt is gyűjtöttek – a célra. A tanév kezdete a nehéz élethelyzetű családban nevelkedő gyermekeknek olyan, mintha hosszú kilométerekkel hátrább kellene felállniuk egy szimbolikus futópálya rajtvonalához. Ezen a hátrányon sikerült csökkenteni a gyűjtésnek köszönhetően hat olyan hajdúnánási családnál, amelyek a megélhetésért küzdenek nap, mint nap. Gyermekeiknek teljes „rajtcsomagot” adtak a vöröskeresztesek az iskolakezdéshez: tanszerekkel, táskákkal, testnevelés/tisztasági csomagokkal.

Módosítás: ( 2018. augusztus 31. péntek, 14:22 ) Bővebben...
 


1. oldal / 4

IT-Nav Hungary - Webmail
http://www.veradas.hu - Adjon vért Ön is!

Közösségi oldalak