Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Magyar Vöröskereszt   Keresőszolgálat   Véradó Adatbázis   Véradásszervezés   Megyei Szervezetek   Magyar Ifjúsági Vöröskereszt

Címlap Ifjúsági Vöröskereszt MIVK a megyében Látványosság és kihívás – közeleg a megyei forduló

Látványosság és kihívás – közeleg a megyei forduló

E-mail Nyomtatás PDF

Negyvenegy éves a Hajdú-Bihar megyei elsősegélynyújtó verseny, melynek idén is Hajdúszoboszló ad otthont.

Látványosság és kihívás


Összetett feladatok, változatos, soksérültes baleseti szituációk várják a megyei elsősegélynyújtó verseny csapatait május 3-án 10 órától a Katasztrófavédelmi Igazgatóság Hajdúszoboszlói Kiképző és Raktárbázisán. A szervezők többek között arra kíváncsiak, hogy a fiatalok hogyan állnak helyt az életszerű baleseti helyzetekben, miként boldogulnak a bonyolult sérülésekkel, és tudnak-e csapatban dolgozni.
A kárhelyek a szokottnál is látványosabbak lesznek, a sminkesek professzionális, valósághű sebeket készítenek a Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezetének versenyére.

Két elméleti és négy gyakorlati helyszínen kell feladatot teljesíteniük a versenyzőknek. A megmérettetésen 12 csapat indul, hat általános, hat középiskolás kategóriában. Valamennyien a vöröskeresztes területi versenyek győztesei, hiszen a május 3-i próbatétel a felmenő rendszerű Országos elsősegélynyújtó verseny része.   
A két korosztály első helyezett csapatának tagjai a díjakon túl közúti elsősegélynyújtó igazolást kapnak, így a jogosítvány egy lépéssel közelebb kerül hozzájuk.

 

IT-Nav Hungary - Webmail
http://www.veradas.hu - Adjon vért Ön is!

Közösségi oldalak