Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Magyar Vöröskereszt   Keresőszolgálat   Véradó Adatbázis   Véradásszervezés   Megyei Szervezetek   Magyar Ifjúsági Vöröskereszt

Címlap Ifjúsági Vöröskereszt MIVK a városban Először avatott bázisovit ’Debrecen’

Először avatott bázisovit ’Debrecen’

E-mail Nyomtatás PDF

A Vöröskereszt humanitárius szemléletére, empátiára, segítőkészségre, egészséges életmódra neveli, és az elsősegélynyújtás ismereteit óvodás korúaknak megfelelő formában adja át a Magyar Vöröskereszt Debrecen Területi Szervezetének új bázisóvodája, a debreceni Görgey Utcai Óvoda.

A Magyar Vöröskereszt bázisának lenni nemes küldetés, melynek céljai összecsengtek a debreceni Görgey Utcai Óvoda pedagógia programjával – mondta Erdélyi Edit Tünde óvodavezető. Az óvodát mint Debrecen első bázisoviját 2019. február 22-én avatta fel a Vöröskereszt, miután az intézmény megfelelt a szigorú feltételeknek. Az elismerő címet szimbolizáló táblát Kondor Bernadett, a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt alelnöke adta át.

 


Kondor Bernadett az MIVK alelnöke és Erdélyi Edit óvodavezető

Magyar Vöröskereszt 2010-ben indította el a bázisiskolai és -óvodai programját, hogy a vöröskeresztes humanitárius szemléletet, az egészséges életmódot és a Vöröskereszt közérdekű tevékenységeit (elsősegélynyújtás, véradásszervezés) a korosztálynak megfelelő formában megalapozza és/vagy terjessze az intézmény pedagógusainak és a szülők együttműködésével. A Vöröskereszt a szakmai háttérben, a programok megszervezésében, képzésekben is hátteret ad a bázisainak.

’Mert maguknak teremtik a jövőt’

Új programelem a Görgey Utcai Óvoda életében a véradásszervezés. A közelmúltban szervezték az elsőt, amelyen szép számmal részt vettek a szülők.


Bognár Péterné MVK Debrecen Területi Szervezetének vezetője

– Minden körülmények között segíteni a bajba jutott, a szenvedő embereken, ez a nemzetközi Vöröskereszt küldetése több, mint 155 éve – hangsúlyozta Bognár Péterné a Magyar Vöröskereszt Debrecen Területi Szervezetének vezetője. Mint elmondta, a szervezethez szinte az egész Föld, több mint 200 ország, csatlakozott. Háborúban, katasztrófa idején a Vöröskereszt megjelenik, és segít az embereknek. Békeidőben mit tesz? Azzal segít, amire szükség van: segít a szegényeken, hogy csökkentse a szenvedést, és olyan programokat valósít meg, mint ez itt és most. A következő generáció tagjai egészséges fiatal felnőttek legyenek, akiket a humanitás vezet, érték számukra az önkéntesség. Van, amit játékosan megtanulhatnak, de nagyon fontos a példa, elsősorban a szülők példamutatása. Nagyon értékes és tiszteletre méltó döntés, hogy ők is csatlakoztak a programhoz, és a Vöröskereszt világméretű szervezetéhez.

A rendezvény fotói megtekinthetőek Facebook-oldalunkon: https://www.facebook.com/pg/hajdubiharmegye.voroskereszt/photos/?tab=album&album_id=2125577387536294

 

 

Módosítás: ( 2019. február 26. kedd, 14:43 )  

IT-Nav Hungary - Webmail
http://www.veradas.hu - Adjon vért Ön is!

Közösségi oldalak