Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Magyar Vöröskereszt   Keresőszolgálat   Véradó Adatbázis   Véradásszervezés   Megyei Szervezetek   Magyar Ifjúsági Vöröskereszt

Címlap Ifjúsági Vöröskereszt MIVK a városban Szebb jövőért: új bázisa a Vöröskeresztnek

Szebb jövőért: új bázisa a Vöröskeresztnek

E-mail Nyomtatás PDF

Az Abigél Középiskola Debreceni Tagintézménye sokoldalú humanitárius munkájával elnyerte a Magyar Vöröskereszt bázisiskolája kitüntető címet.

Tavasszal adta be a pályázatát az intézmény, és a 2013/14-es tanév elejére meg is kapta a választ: az Abigél Középiskola Debreceni Tagintézménye érdemes a Magyar Vöröskereszt bázisa kitüntetésre és a vele járó szerepkörre. A táblaavatást 2013. november 24-én tartották az intézményben. – Tudatosan, sőt azon túl észrevétlen is jelen van a Vöröskereszt az iskola életében – hangsúlyozta Serfőzőné Bencsik Margit megyei ifjúsági koordinátor, aki a Magyar Vöröskereszt Debrecen Területi Szervezetének vezetője. Részt vállal a szervezet feladatai közül legalább kettőben, a véradásszervezésben és az egészségnevelésben, s a diákoknak több, mint 20 százaléka tagja a szervezetnek. E kettő feltétellel jelölhető a bázisiskolává egy intézmény. – Ám az iskolában folyamatos a humanitárius munka. Például, mindig gyűjtenek valamilyen társadalmi csoportnak – fűzte hozzá a területi vezető jelezve, hogy az intézmény szellemiségében megjelenik a világszervezet alapelve.

Hogy jobb legyen

„Rád is szükség van, hogy jobb legyen a világ” – mondta és jelelte a siketek jelnyelvén Kovács Dávid a Magyar Vöröskereszt ifjúsági szakmai vezetője az ünnepségen. Mint megjegyezte nem véletlenül választották ezt a napot a táblaavatásra, 1956-ban a Vöröskereszt nem vett részt, de ott volt. Arra utalt ezzel, hogy az apolitikus humanitárius szervezet szerepet nem vállalhatott a forradalomban, de vállalta szerepét: a forradalom idején és vérbefojtása után komoly segélyprogramot indított, melyet 38 ország Vöröskereszt és Vörösfélhold társasága és 11 ország kormánya támogatott.

 

IT-Nav Hungary - Webmail
http://www.veradas.hu - Adjon vért Ön is!

Közösségi oldalak