Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Magyar Vöröskereszt   Keresőszolgálat   Véradó Adatbázis   Véradásszervezés   Megyei Szervezetek   Magyar Ifjúsági Vöröskereszt

Címlap Katasztrófa készenlét és Segítségnyújtás
Katasztrófa készenlét és Segítségnyújtás

Tragédia az olasz autópályán

E-mail Nyomtatás PDF

A Magyar Vöröskereszt önkéntesei és munkatársai megdöbbenve értesültek a Szinyei Merse Gimnázium tanulóival történt tragikus buszbalesetről, amely 16 fiatal életét követelte. Részvétünket és együttérzésünket fejezzük ki az áldozatok és sérültek családtagjai, a barátok, iskolatársak, felé és osztozunk mély fájdalmukban.

A Magyar Vöröskereszt folyamatos kapcsolatban van a hatóságokkal, az Olasz Vöröskereszt pedig a baleset helyszínén nyújtott segítséget. A Magyar Vöröskereszt köszönetet nyilvánított testvérszervezetének az önzetlen segítségnyújtásért.
„Csak azt tettük, ami a kötelességünk. Most az a legfontosabb, hogy a srácok mellett legyenek, amikor hazatérnek, mert olyan szörnyűséget éltek át, amit sajnos soha nem fognak elfelejteni"– írta az Olasz Vöröskereszt Veronai Szervezete válaszában.

 

Várják a pénteket a migráns gyerekek

E-mail Nyomtatás PDF

Gyermekkorban minden év, minden hónap pótolhatatlan, ha tanulásról és fejlesztésről van szó, az élmények pedig – legyen az jó vagy rossz – sokszorosan hatnak. A debreceni menekülttáborba látogató vöröskeresztes területi vezető, munkatársa és önkéntese megtalálták azt a pontot, amelyben segíteni kellett, és gyermekfoglalkozásokat szerveztek, játékokat készítettek.

 

A telepen dolgozó szociális munkás felkészítette a munkatársakat arra, mi módon kell a migránsokhoz viszonyulni, hogyan viselkedjenek, hogy a menekült emberek és gyermekeik bizalommal forduljanak hozzájuk mint segítőkhöz.

Módosítás: ( 2016. február 04. csütörtök, 08:07 ) Bővebben...
 

Önkénteseket várnak Hajdú-Bihar megyéből

E-mail Nyomtatás PDF

Röszkére keres önkénteseket a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezete. Két csoport indul ősz elején a megyéből munkatársakkal és önkéntesekkel, hogy a vöröskeresztes feladatokat ellássa a helyszínen: az első augusztus 30-tól szeptember 6-ig, a második szeptember 6-tól 13-ig.

A szállítást, a szállást és az ellátást természetesen vállalja a szervezet. A helyszínen a fő feladat a pszichológiai segítségnyújtás lesz, mert erre van jelenleg a legnagyobb szükség.
A jelentkezőket a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezetének irodájában (4025 Debrecen, Simonffy utca 44.),  az 52/ 531-427-es telefonszámon és a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. e-mailcímen várják.

 

Segített kiszabadulni a hó fogságából a Vöröskereszt

E-mail Nyomtatás PDF

Segitett-kiszabadulni-a-ho-fogsagabolA Vöröskereszt Hajdúböszörményi Szervezetét hívta segítségül 18 ember, akik otthonaikban rekedtek a város egyik külsőségében, a Szőlőskertben. A területi szervezet vezetője a katasztrófavédelemmel és a mezőőrökkel fogott össze. A szakemberek kiszabadították a házakat a hó fogságából, és eljuttatták a Vöröskereszt tartós élelmiszer-adományait a segítséget kérőkhöz, a Homokkert, Kossuth- és Bethlen-kert elszigetelt lakóihoz, és a tanyákon élőkhöz.

Módosítás: ( 2012. február 21. kedd, 12:05 )
 

Összefogtak az emberi élet oltalmazásáért

E-mail Nyomtatás PDF

Együttműködési megállapodást kötött a Hajdú Speciális Kutató-Mentő Egyesület és a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezete.

Veszélyhelyzetben oltalmazzák az emberi életet, a testi épséget és az egészséget. A közös fellépés, a feladatok és eszközök összehangolása és az információcsere eredményesebbé teszi az életmentést. Írásban rögzítette ezért együttműködését a Hajdú Speciális Kutató-Mentő Egyesület és a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezete 2015. február 12-én. Ujvárosy Andrásné megyei igazgató és Lukács Péter elnök abban is megállapodott, hogy a nyugalmi időszakban a két szervezet képzésekkel is segít egymásnak felkészülni a rendkívüli helyzetekre.

Módosítás: ( 2015. február 17. kedd, 09:04 )
 IT-Nav Hungary - Webmail
http://www.veradas.hu - Adjon vért Ön is!

Közösségi oldalak