Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Magyar Vöröskereszt   Keresőszolgálat   Véradó Adatbázis   Véradásszervezés   Megyei Szervezetek   Magyar Ifjúsági Vöröskereszt

Címlap Képzés, felnőttképzés

Képzés, felnőttképzés

E-mail Nyomtatás PDF

Bemutatkozás

A Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezete nagy hangsúlyt fordít a külső és belső képzések szervezésére.

Önkénteseink és az érdeklődők számára rendszeresen biztosítunk lehetőségeket az ismeretszerzésre, melynek során betekintést nyerhetnek a Vöröskereszt tevékenységébe, megismerhetik az alapelveket, valamint elsajátíthatják az elsősegélynyújtás fortélyait.

Közúti gépjárművezető jelöltek, munkavállalók részére folyamatosan indítunk felkészítéseket az elsősegélynyújtás témakörében.

Önkéntesek felkészítése

A hagyományos vöröskeresztes munkához kapcsolódó képzések alkalmával az önkéntesek betekintést nyerhetnek a véradásszervezés folyamatába, ahol megismerhetik a véradás donorra gyakorolt hatását, a kiszűrések okait, valamint foglalkoznak a kommunikációval és a konfliktuskezeléssel. A közoktatási intézményekben zajló elsősegélynyújtás bemutatók során a fiatalok tájékoztatást kapnak a lehetséges baleseti forrásokról, illetve a beavatkozási, ellátási lehetőségekről.

Kortársképzés

A megyei Ifjúsági Vöröskereszt munkájában aktívan tevékenykedő fiatalok részt vesznek kortársképzéseken, majd az elsajátított ismereteket továbbítják kortársaik számára. Különösen igaz ez a bázisiskolákban, ahol jelentős vöröskeresztes munka folyik. A kiképzett kortársképzők kiemelkedően teljesítik feladatukat, főként az elsősegélynyújtás, a baleseti szimuláció, imitáció és az eszmeterjesztés területén. A képzéseket követően a fiatalok bekapcsolódnak a Vöröskereszt mindennapi életébe.

Munkatársak képzése

A Magyar Vöröskereszt Megyei Szervezete figyelmet fordít a munkatársak képzésére is.  A munkatársak részt vesznek a más szervezetek által rendezett képzéseken, szakmai konferenciákon, melyek segítséget nyújtanak a mindennapi munka hatékonyabb ellátásához. Belső továbbképzések főként az elsősegélynyújtás és a véradásszervezés témakörben zajlottak.

Továbbképzések

Változó világunkban elengedhetetlen, hogy naprakész tudással rendelkezzünk, melyekhez továbbképzési lehetőségeket kínálunk. A Megyei Szervezet 2014. októberében engedélyeztette a 42 órás Társadalmi elsősegélynyújtás elnevezésű képzési programot, amely magába foglalja a leendő közúti járművezetők, munkavállalók, idegenvezetők, túravezetők, utazók elsősegélynyújtás képzését alap és középszinten. Az intézmény sikeres engedélyeztetésére 2014. októberében került sor, ugyanis kötelességünknek tartjuk, hogy a felnőttképzési tevékenységünket a minőség és a megbízhatóság jellemezze.

Módosítás: ( 2014. október 30. csütörtök, 09:12 )  

IT-Nav Hungary - Webmail
http://www.veradas.hu - Adjon vért Ön is!

Közösségi oldalak