Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Magyar Vöröskereszt   Keresőszolgálat   Véradó Adatbázis   Véradásszervezés   Megyei Szervezetek   Magyar Ifjúsági Vöröskereszt

Címlap Képzés, felnőttképzés Felnőttképzési tevékenység

Felnőttképzés és minőségpolitika

E-mail Nyomtatás PDF

FELNŐTTKÉPZÉSI TEVÉKENYSÉG BEMUTATÁSA

A Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezete önálló jogi személyiséggel rendelkező, kiemelten közhasznú, humanitárius szervezet.

Szervezetünket, mint felnőttképzést folytató intézményt a Munkaügyi Központ 2005. november 13-án a felnőttképzésről szóló 2011. évi CI. Törvény és a 48/2011. (XII. 29.) évi OM rendelet alapján nyilvántartásba vette a 09-0207-05 nyilvántartási számon. A Felnőttképzési Akkreditáló Testület a felnőttképzést folytató intézmények és a felnőttképzési programok akkreditációjának szabályairól szóló 22/2004. (II.16.) Kormányrendelet alapján akkreditációs eljárást folytatott le, melynek eredményeként intézményünk 2011. május 27-2014. augusztus 31-ig akkreditált intézményként végezte tevékenységét. Ezt követően a Nemzeti Munkaügyi Hivatal, mint állami szakképzési és felnőttképzési szerv (engedélyező hatóság) az E-000821/2014-es nyilvántartási számon engedélyezte a felnőttképzési tevékenységünket.


ENGEDÉLYEZETT KÉPZÉS:

A Nemzeti Munkaügyi Hivatal szakképzési és felnőttképzési szerve 2014. október 10-én engedélyezte a 42 órás 500020 Egészségügyi képesítések (Társadalmi elsősegélynyújtás) elnevezésű képzési programot (engedély száma: E-000821/2014/D001) és ezáltal a felnőttképzési intézményünk (engedély száma: E-000821/2014) működését is.

A képzési program tanegységei:

1. Alapfokú közúti elsősegélynyújtás (Engedélyszám: E-000821/2014/D001)

Óraszám: 8 óra (elmélet 4 óra, gyakorlat 4 óra)

Képzés célja: A résztvevő elsajátítja azokat az elméleti és gyakorlati elsősegélynyújtási ismereteket, melyek a közúti baleseteknél szükségesek a szakszerű és eredményes elsősegélynyújtáshoz.

A résztvevő tevékenysége és/vagy közúti baleset során képessé válik gyors és hatékony segítség nyújtására, míg a hivatásos orvosi segítség a helyszínre nem érkezik.

2. Alapfokú munkahelyi elsősegélynyújtás (Engedélyszám: E-000821/2014/D001)

Óraszám: 8 óra (elmélet 4 óra, gyakorlat 4 óra)

Képzés célja: A résztvevő elsajátítja azokat az elméleti és gyakorlati elsősegély-nyújtási ismereteket, melyek a munkahelyi baleseteknél szükségesek a szakszerű és eredményes elsősegélynyújtáshoz.

A résztvevő tevékenysége munkahelyi baleset során képessé válik gyors és hatékony segítség nyújtására, míg a hivatásos orvosi segítség a helyszínre nem érkezik.

3. Idegenvezetők, túravezetők, utazók alapfokú elsősegélynyújtása (Engedélyszám: E-000821/2014/D001)

Óraszám: 8 óra (elmélet 4 óra, gyakorlat 4 óra)

Képzés célja: A résztvevő elsajátítja azokat az elméleti és gyakorlati elsősegély-nyújtási ismereteket, melyek idegenvezetés, túravezetés és utazás esetén szükségesek a szakszerű és eredményes elsősegélynyújtáshoz.

A résztvevő idegenvezetés, túravezetés és utazás esetén képessé válik gyors és hatékony segítség nyújtására, míg a hivatásos orvosi segítség a helyszínre nem érkezik.

4. Környezeti, fenntarthatósági ismeretek (Engedélyszám: E-000821/2014/D001)

Óraszám: 6 óra (elmélet 6 óra, gyakorlat 0 óra)

Képzés célja: A résztvevők megismerik a környezetvédelem főbb területeit, a legfontosabb környezeti problémákat, hogy képesek legyenek a mindennapi életvitelük során környezettudatosan viselkedni.

5. Középfokú elsősegélynyújtás (Engedélyszám: E-000821/2014/D001)

Óraszám 12 óra (elmélet 6 óra, gyakorlat 6 óra)

Képzés célja: A középfokú elsősegélynyújtás sikeres elvégzésével a résztvevő elsajátítja azokat az elméleti és gyakorlati elsősegélynyújtási ismereteket, melyek baleseteknél szükségesek a szakszerű és eredményes újraélesztéshez.

A tanegység elvégzésével a résztvevő magasabb szintre emeli és továbbfejleszti az alapozó tanegységek valamelyikén megszerzett alapfokú elsősegélynyújtási ismereteit.

A résztvevő tevékenysége során képessé válik gyors és hatékony segítség nyújtására, míg a hivatásos orvosi segítség a helyszínre nem érkezik.

A képzésbe való bekapcsolódás iskolai előképzettséghez nem kötött.

A képzésben résztvevő teljesítményének értékelése, a képzés zárása: Az alapfokú tanegységek esetében (1,2,3) egyéni és csoportos kérdezés van, valamint szituációs gyakorlatok. A képzés elvégzéséről Igazolás kerül kiállításra. A 4. tanegység nem zárul vizsgával, az Igazolás kiadásának feltétele az órákon való részvétel. Az 5. továbbképző tanegység esetében szóbeli és gyakorlati vizsga van húzott tétel alapján. Sikeres vizsga esetén Tanúsítvány kerül kiállításra.

Tanúsítványt csak az kaphat, aki sikeresen elvégezte az alapozó tanegységek közül legalább az egyiket, részt vett a 4. tanegység óráin és az ezekre épülő középfokú követelményeket sikeresen teljesítette.

A kezdés várható időpontja: a jelentkezők számától függően az év bármely időszakában.

Képzés helyszíne: a könnyen megközelíthető, belvárosi Oktatási Központunkban (Debrecen, Hatvan u. 37.) légkondicionált teremben. Igény esetén a megrendelő által biztosított helyszínen is van lehetőség a képzés megszervezésére, amennyiben a tárgyi feltételek megfelelnek a képzési programban szereplő követelményeknek.

Maximális csoport létszám: 20 fő.

A képzésen megengedhető maximális hiányzás mértéke: a képzési órák maximum 10%a.

A képzéssel kapcsolatos egyéb tudnivalókról érdeklődjön az alábbi elérhetőségeken!

 

Elérhetőség, ügyfélszolgálat:

Cím: 4025 Debrecen, Hatvan u. 37.

Telefon: 06-52/316-330 vagy 316-679.

E-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

 

Nyitvatartás:

Hétfőtől-csütörtökig: 8.00-16.00

Pénteken: 8.00-13.30

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Módosítás: ( 2018. július 11. szerda, 10:13 )  

IT-Nav Hungary - Webmail
http://www.veradas.hu - Adjon vért Ön is!

Közösségi oldalak