Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Magyar Vöröskereszt   Keresőszolgálat   Véradó Adatbázis   Véradásszervezés   Megyei Szervezetek   Magyar Ifjúsági Vöröskereszt

Címlap Véradásszervezés Hírek Véradókamion jön a Mihály-napi hősökhöz

Véradókamion jön a Mihály-napi hősökhöz

E-mail Nyomtatás PDF

A kamionok rajongóinak különleges élmény, hogy a Magyar Vöröskereszt véradókamionjában adhatnak vért a debreceni Mihály-napi nagyvásáron október 7-én és 8-án. Ám biztosan értékelik azt is, hogy fűtött, kényelmes helyen nyújthatják segítő karjukat.


Véradókat hívogatnak vidáman és kedvesen ifiseink 2016-ban:
Gönczi Edit megyei ifjúsági elnök és Tóth Sándor alelnök, Debrecen területi elnök.

 

Gondoljon azokra, akiknek most vérre van szükségük! – emlékeztetik a Mihály-napi nagyvásárra látogatókat a Magyar Vöröskereszt Debrecen Területi Szervezetének véradószervező önkéntesei és munkatársai. A vérkészletek biztonságos szinten tartása miatt fontos, hogy aki teheti, szakítson egy kis időt vásározás közben arra, hogy vért adjon. A teljes vért ugyanis semmi sem pótolja operációknál és kezeléseknél.
A Magyar Vöröskereszt véradókamionja a Békessy Béla utcai kereszteződésnél parkol, és megnyitja ajtaját a mindennapok csendes hőseinek október 7-én 9.00.00-18.00 óra között, majd október 8-án 10.00-től 17.30-ig.

Ki itt belép, felhagyhat attól való aggodalmával, hogy milyen idő lesz a hétvégén: a speciális teherautóban fűtött, légkondicionált térben, kényelmesen adhat vért. Sőt, a kamionrajongóknak önmagában is különleges élményt ígér a speciális jármű.

 

Játék, szűrés, jó szó

A gyermekek és a többi családtag sem unatkozik addig, míg a véradókorúak (a 18-65 év közöttiek) véradományukkal segítenek ismeretlen embertársaiknak. A kamion mellett a vöröskeresztes sátorban kreatív, fejlesztő játékokkal, totókkal és egyéb vidám feladatokkal várják a kicsiket. A felnőtteket szűrésekre – vérnyomás-, vércukor-, testzsírarány-vizsgálaztra – invitálják, és az egészséges életmódról tájékoztatják őket.


Tóth Sándor, a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt Debrecen területi elnöke és megyei alelnöke ad vért a kamionban 2016-ban.

Véradó? Egészséges!

A véradást regisztráció előzi meg, ehhez szükség van a jelentkező személyi igazolványára, lakcím- és TAJ-kártyájára. A vöröskeresztes véradószervezők kérik a donorokat, hogy egyenek és igyanak a napszaknak megfelelően a véradás előtt és után.
A véradáson levett 4,5 deciliter vér komoly egészségügyi szűréseken esik át, köztük más körülmények között költséges vagy ritka vizsgálatokon (többek közt HIV-, Hepatitisz-B-, Hepatitisz-C-, luesz-, szifilisz-teszteken).
Módosítás: ( 2017. október 05. csütörtök, 11:14 )  

IT-Nav Hungary - Webmail
http://www.veradas.hu - Adjon vért Ön is!

Közösségi oldalak